Kıymetli dostlarım! Bugün sizlere Osmanlı hanedanının sürgününden bahsetmek istiyorum.
Hakkında
Şehzade Orhan Osmanoğlu, 1963 yılında Cünye-Lübnan'da dünyaya gelmiştir. Uzun yıllar burada kalan Şehzade Orhan Osmanoğlu'nun Büyük Kızı Nihan Osmanoğlu'da yine Cünye-Lübnan'da doğmuştur. Çok iyi Arapça bilmektedir.
Şehzade Orhan Osmanoğlu, Osmanlı devletinin 34. Padişahı Serdar-ı Hakan Cennet Mekân Sultan İkinci Abdülhamid Hazretlerinin 3. kuşak torunu olan dahi Hanedan Ailesinin Reisi Harun Abdülkerim Osmanoğlu Efendi'nin oğlu ve Cennet mekân Sultan İkinci Abdülhamid Han Hazretlerinin 4. Kuşak torunudur.
Hanedan sürgünün daha da zorlaştırılması amacı ile hanedan üyelerinin her biri ayrı ülkelere ayrı ayrı trenlere bindirilerek gönderilmişlerdir. Bu zor şartlar altında dahi bu şerefli kanı taşıyan hanedan üyeleri yaşamlarını idame ettirmişlerdir.
İşte bu sürgün yıllarından tam 50 yıl sonra 1974 yılında ilk kez bir Osmanlı Şehzadesi Türkiye'ye geri dönebilmiştir. Babası Harun Abdülkerim Osmanoğlu ile Türkiye'ye ilk gelen Şehzadeler sıfatını almışlardır.
Bahsi geçen şehzade bugün ki Hanedan Ailesi Reisi Şehzade Orhan ve Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Efendinin Babası Harun Abdülkerim Osmanoğlu efendidir.
O yıllar da hiç Türkçe bilmiyen şahzade Orhan Osmanoğlu, babası Harun Osmanoğlu beraber Türkçeyi, Türkiye'de sonradan öğrenmişlerdir.
Dedesi 2. Abdülhamid Han'a Olan benzerliği ile dikkat çeken şehzade asil, kültürlü ve bilgili kişiliği ile Osmanoğuları'nın en iyi temsilcilerinden biridir.
-
Osmanlı Hanedanı memleketten sürüldü ama yüreklerden sürülmedi!..
-
Sultan Abdülhamid'e yapılan tenkidler ve cevaplarımız
Kıymetli okuyucularım.! Elbet herkesin bir lideri beğenmesi imkansız. Biz bunu beklemiyoruz. Ama tenkidler ilmi olmalı, delile dayanmalı.
-
Sultan II. Abdülhamid Han ve usta siyaseti
Kıymetli okuyucularım! Size bugün çok gündemde olan Balat’taki kilisenin enteresan tarihini anlatmaya gayret edeceğim.
-
Sultan Abdülhamid Han döneminden kalan eserler bugün hala hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor
Kıymetli okurlarımız.! Bu yazımızda Sultan Abdulhamid’in icraatlarının bir kısmını yazacağız. Yaklaşık 1500 küsür eser yapıldığı için bunların hepsinin bir yazıya sığması imkansız. Burada şunu da ilave etmek isterim ki; artık arşivler açılıyor.
-
Sultan Abdülhamid Han'ın Taht'a Cülusu ve Ahval-i Hal
Değerli dostlarım ve okuyucularım, geçen ki yazımızda sizlere Sultan Dedemizin çocukluk ve şehzadeliğinden bahsetmiştim. Bu yazımda da Sultanlık döneminden devam etmek istiyorum.
-
Şehzadelikten Sultanlığa (Sultan'ın Cülus'ü) Sultan Abdülhamid Han Hz.'leri
Değerli dostlarım ve okuyucularım, bir evvelki yazımızda sizlere Sultan dedemizin çocukluk ve şehzadeliğinden bahsetmiştim. Bu yazıma da yine Sultanın şehzadelik döneminden devam etmek istiyorum.
-
Şehzadelikten Sultanlığa giden çileli yolda Sultan Abdülhamid Han
Kıymetli okurlarımız, dostlarımız! Şubat ay'ının Sultan Abdulhamid'in 100.sene vefatına denk gelmesi nedeniyle bir yazı dizisi hazırladık. Şehzadelikten sultanlığa mücadelesi, eserleri ve fikirlerini inceleyeğiz inşaallah. Keyif alacağınıza inanıyoruz. Zira o günlerden bu günlere değişen pek bir şey olmadığını görüyoruz.
-
Silah fabrikalarımıza, tur düzenliyoruz..
Sayın dostlarım takipçilerim, belki biliyor yada bilmiyorsunuz..! Biz çeşitli yerlere kültür turları düzenliyoruz.
-
Cem Sultan duruşu..
Kıymetli, aziz dostlarım! Bugün tarihten bir ibret ışığı arz etmek istiyorum. Hepimizin bildiği bir mevzu. Ama adeta bugünlerde beni çok daha hatırlayın diyor.
-
Mescid-i Aksa'da bir sabah namazı ve Kudüs'ün bereketi
Değerli dostlarım ve sayın okuyucularım, Geçtiğimiz kasım ayında Konya Meram Belediye Başkanı sayın Fatma Toru tarafından Kudüs’e davet edildik.