TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Hakkında

34. Osmanlı Padişahı Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 3. kuşak torunu ve hayattaki 24 Osmanlı şehzadesinden biri olan Harun Osmanoğlu'nun, en büyük oğludur. Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu'nun abisidir.

Şehzade Orhan Osmanoğlu, 1963 yılında Cünye-Lübnan'da dünyaya gelmiştir. Uzun yıllar burada kalan Şehzade Orhan Osmanoğlu'nun Büyük Kızı Nihan Osmanoğlu'da yine Cünye-Lübnan'da doğmuştur. Çok iyi Arapça bilmektedir.

Şehzade Orhan Osmanoğlu, Osmanlı devletinin 34. Padişahı Serdar-ı Hakan Cennet Mekân Sultan İkinci Abdülhamid Hazretlerinin 3. kuşak torunu olan dahi Hanedan Ailesinin Reisi Harun Abdülkerim Osmanoğlu Efendi'nin oğlu ve Cennet mekân Sultan İkinci Abdülhamid Han Hazretlerinin 4. Kuşak torunudur.

Hanedan sürgünün daha da zorlaştırılması amacı ile hanedan üyelerinin her biri ayrı ülkelere ayrı ayrı trenlere bindirilerek gönderilmişlerdir. Bu zor şartlar altında dahi bu şerefli kanı taşıyan hanedan üyeleri yaşamlarını idame ettirmişlerdir.

İşte bu sürgün yıllarından tam 50 yıl sonra 1974 yılında ilk kez bir Osmanlı Şehzadesi Türkiye'ye geri dönebilmiştir. Babası Harun Abdülkerim Osmanoğlu ile Türkiye'ye ilk gelen Şehzadeler sıfatını almışlardır.

Bahsi geçen şehzade bugün ki Hanedan Ailesi Reisi Şehzade Orhan ve Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Efendinin Babası Harun Abdülkerim Osmanoğlu efendidir.

O yıllar da hiç Türkçe bilmiyen şahzade Orhan Osmanoğlu, babası Harun Osmanoğlu beraber Türkçeyi, Türkiye'de sonradan öğrenmişlerdir.

Dedesi 2. Abdülhamid Han'a Olan benzerliği ile dikkat çeken şehzade asil, kültürlü ve bilgili kişiliği ile Osmanoğuları'nın en iyi temsilcilerinden biridir.
Toplam 354 yazı listeleniyor
  • 15 Temmuz bize neyi öğretti?

    Kıymetli okurlarımız, öncelikle Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. Yola çıkacaklar lütfen acele etmeden dinlenerek gidiniz.

  • Afrika, Burkina Faso'dan selamlar..

    Değerli dostlarım, Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği çalışmaları nedeniyle şu an Burkina Faso'dan sizlere yazmaktayım.

  • Hoşgeldin 'Tosuncuk'

    Değerli dostlarım, bundan üç sene önce Türkiye'de büyük bir vurgun yapıp, dolandırdığı kişilerin paralarıyla yurt dışına firar eden 'Tosuncuk'u hepiniz bilirsiniz.

  • Nedir bu Katar problemi?

    Değerli dostlarım, ülkemizin coğrafi, kültürel ve tarihi açıdan bulunduğu konum, devlet olarak çok güçlü olmamızı gerektirmektedir.

  • Bu dünya hepimizin ve başka dünya yok..!

    Değerli dostlarım, insanoğlu üzerinde yaşadığı dünyada birbiriyle geçinme, huzur ve barış içinde yaşama konusunda sınıfta kaldı. Hırsına yenik düşen insanoğlunun bu tutumu dünya üzerindeki bütün canlılara da yansımaktadır.

  • Devletin bekası milletin bekasıdır

    Kıymetli dostlarım! Cennetmekân dedem Sultan II. Abdülhamid Hân dönemi ile ilgili olarak eleştirilen hususlar arasında siyasal yaşam üzerinde kuvvetli bir hâkimiyet kurması gösterilmektedir.

  • Yeraltı zenginlikleri, yeni Türkiye ve 2023 hedefleri..

    Değerli dostlarım, dün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ağrı'da altın ve gümüş rezervi bulunduğunu açıkladı.

  • Dar bölge seçim sistemi..

    Kıymetli okurlarımız, seçim hazırlıkları başladı. TBMM sorunların çözüm yeridir. Burada önemli olan meclisin oluşum şeklinin nasıl olması gerektiği.

  • Hoşçakal Payitaht Abdülhamid..

    Değerli dostlarım, tam 4 yıl, 5 sezon 154 bölüm boyunca TRT ekranlarında yer alan Payitaht Abdülhamid dizisi bu Cuma final yapıyor.

  • Ayasofya ve Fatih Sultan Mehmet Han'ı anmak..

    Değerli dostlarım, iki sene boyunca bütün özel ve anlamlı günleri, geçtiğimiz Ramazan Bayramını da evlerimizde sessiz sedasız, buruk bir şekilde geçirdik.