Mayıs ayından itibaren Doğu Karadeniz Bölgesi’nin genelinde olduğu gibi yaylalarına göç eden yaylacılar, bir süredir kar ve soğuğun kendini hissettirdiği yaylalarda kış mevsiminin gelmesi ile birlikte şu günlerde köylerine geri dönerek göçlerini tamamladı. Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Bahçecik Yaylası’nda hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan Yusuf Yıldızbaşoğlu, yaylacılık açısından bu sezonun iyi geçtiğini söyledi. 700 küçük baş hayvanı ile yaylalarından köylerine dönüşe geçtiklerini belirten Yıldızbaşoğlu, “Yayla sezonu artık bitti. Bulunduğumuz yerde bir ki arkadaşımız daha vardı. Onlar da bizim arkamızdan dönüşe geçti" dedi.
Çok zahmetli bir iş yaptıklarını ve yaylalarda hayvanları ile dolaşmanın keyifli olduğunu belirten Yıldızbaşoğlu, keyiflerini hükümetin ithal et politikasının kaçırdığını söyledi. Yıldızbaşoğlu "İthal ete karşıyız. İthal et yüzünden hayvanlarımızın fiyatı sürekli düşüyor. Yetkililerden, bu soruna çare bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Son yaylacılar da döndü
Trabzon’da son yaylacılar da köylerine döndü.
