OGÜNhaber/Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - Galip Yanar iki ay önce bacak ağrısı rahatsızlığı ile Diyarbakır ilinin en büyük hastanesi Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Yapılan tetkiklerden sonra uzmanlar MR sonuçlarını görmek istedi. Galip beyin 149 kilo olması ve hastanelerin bu kilo için MR Cihazı bulunmaması, tedavi için doktorların istediği sonuçların alınamamasına yol açıyor.
Radyoloji personelinin MR cihazının 110 kiloya kadar olan hastalara hizmet verdiğini söylemesi üzerine gerekli sonuçları alamayan Galip Yanar, istenen tetkikler için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidiyor. Galip Yanar oradaki radyoloji personeli tarafında da MR cihazına sokulamıyor. Bu sefer maksimum 120 kiloda olan hastaları kabul edildiğini öğrenen Galip Yanar civardaki hastanelerin imkanlarını araştırsa da alması gereken sağlık hizmetini alamıyor.
İhtiyacı olan cihazların sadece İstanbul ve Ankara’da bulunması ve Yanar’ın o illere gidebilecek imkanının olmaması üzerine hasta kaderine terkedilmiş oluyor.
Çağımızın hastalığı olan obezitenin oluşturabileceği rahatsızlıkların tedavisinin Güneydoğu Anadolu bölgesinde giderilemiyor olması maalesef orada bulunan vatandaşlar için çok kötü ve utanç verici. Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı ailesine bakamayan Yanar, kendisi ve aynı durumda olan diğer hastalar için yetkililerden yardım istiyor.
Sağlık sektöründe Dünya sıralamasında olan ve sağlık turizmi üzerinden pay alan ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesindeki vatandaşlar için olması gereken sağlık cihazlarının bulunmaması birçok vatandaşı mağdur etmekte.
09:18 İngiltere kapıları açtı: 100’den fazla dev şirkete vize istisnası
18:00 Türk edebiyatının usta ismi Bilgesu Erenus hayatını kaybetti
17:41 BM uyardı: El Nino 50 milyon kişiyi daha açlıkla karşı karşıya bırakabilir
17:38 Aziz Yıldırım 'kızından ne istiyorsunuz' diyerek isyan etmişti: Başsavcılık soruşturma başlattı
15:53 Çin'den ABD'ye yaptırım ve İHA ihracatı kısıtlaması
15:38 Çin hükümeti zenginlerin peşinde! Banka hesaplarına el koydu
14:39 Hindistan'da muson felaketi: Can kaybı 100'ü aştı
14:37 Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekili belli oldu
14:21 Terörsüz Türkiye sürecinde önemli adım atıldı: Çerçeve yasa Meclis'e sunuluyor
13:58 İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak alarmı: Tüm büyük şehirler kırmızı seviyeye geçti
13:25 Putin: Doğu Askeri Grubu’nun operasyon bölgesinde ilerleme hızı takdire şayan
13:08 SpaceX Roketi bugün Ay’a çarpacak: Yüzeyde dev krater oluşacak
12:46 Danimarka Prensesi Isabella askerlik görevine başladı
12:28 Azerbaycan'dan Filistin Büyükelçiliği'ne dev mali destek
12:27 Bahçeli: Öcalan umuda, Ahmetler göreve, Demirtaş evine dönmelidir
12:20 ABD’den Çin’e dev yapay zeka yasağı: Piyasalar karıştı
Obezite hastaları Diyarbakır'da mağdur oluyor
Diyarbakır’da yaşayan ve 120 kilo üzeri olan vatandaşların tedavi için gerekli olan MR cihazını kullanamıyorlar.