AĞRI/İHA- İlçeye bağlı Aşağı Toklu köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Emrah Deniz adlı vatandaşa ait 2 inek 2 hafta önce doğum yaptı. Deniz, ahırın büyük olması nedeniyle ahırın içinde buzağılar için tahtalarla ayrı bir bölme yaptı. Geceleri hava sıcaklıklarını sıfırın altına düşmesi nedeniyle buzağıların üşüdüğünü fark eden Deniz, çareyi ahıra soba kurmakta buldu. Sabahın ilk ışıklarında hayvanların yemini vermeye gelen Deniz, buzağılar için soba yakarak ısınmalarını sağlıyor. Günde 4 defa ahırda tezeklerle soba yakan Deniz, buzağıların sobaya çarpmaması için gece geç saatlere kadar yanlarında bekliyor. Köylülerden de büyük takdir toplayan Deniz ve kardeşi Mustafa zaman zaman buzağıları kucaklarına alarak sobanın etrafında ısıtmaya çalışırken, sevmeyi de ihmal etmiyor.
"2 HAFTALIK BUZAĞILARIMIZ ÇOK ÜŞÜDÜKLERİ İÇİN SOBA YAKMAK ZORUNDA KALDIK"
Geceleri havaların soğuk ve ayaz olduğunu söyleyen Deniz, önümüzdeki günlerde havaların daha da soğuyacağını belirtti. Buzağıların doğduğu günden bu yana her gün soba yaktıklarını dile getiren Deniz, Mart ayına kadar soba yakacaklarını anlattı. Zaman zaman hava sıcaklıklarının sıfırın altında eksi 20 dereceyi bulduğunu kaydeden Deniz, "Çiftçilikle geçimimizi sağlıyoruz, ahırımız büyük olduğundan dolayı 2 haftalık buzağılarımız çok üşüdükleri için soba yakmak zorunda kaldık. Geceleri hava sıcaklığı tahminen eksi 20 dereceyi buluyor. Biz de saat 18.00’de sobayı yakmaya başlıyoruz, saat 01.00’e kadar sobamız yanmaya devam ediyor. Saat 06.00’da yine sobayı yakıyoruz, saat 10.00’a kadar yanıyor. Hayvanlara da günah, sonuçta onlar da birer can taşıyorlar. Bizim de rızkımız, sonuçta biz de bunlardan ekmek yiyoruz. Önümüzde ki günlerde havalar daha da soğuyacak, Ağrı ve Ardahan illerinde zaman zaman hava sıcaklı eksi 40 dereceye kadar varabiliyor. Biz sobayı yaz aylarına kadar yakmaya devam edeceğiz, yapacak bir şey yok. Rızkımız bundan geliyor, hava durumuna bağlı olarak günde 2 veya 3 defa soba yakmaya devam edeceğiz. Buzağıların sobadan zarar görmemesi içi sobanın etrafına kafes yapmayı düşünüyorum" dedi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Buzağılar üşümesin diye
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bir vatandaş, üşüyen buzağılar için ahıra soba kurdu.