Van Denizi ve Van balığının tanıtılması amacıyla Edremit’e bağlı Eminpaşa Mahallesi’nde düzenlenen’2. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı’ festivali vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Eminpaşa İlkokulu bahçesinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, ikram edilen Van balığı ve ayran aşının ardından doyasıya eğlendi. Festivalde vatandaşa hitaben konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, 2017 yılında 3.6 milyon sosyal yardım yaptıklarını belirtti. Daha önce kaynakların başka yerlere gittiğine vurgu yapan Belediye Başkan Vekili Çiçekli, kaynakların artık asıl sahibi olan halka hizmet olarak gittiğini söyledi.
500 KİLO BALIK TÜKETİLDİ
Kent halkının Van Gölü’ne sırtını döndüğünü ifade eden Çiçekli, “Bildiğiniz üzere on 14-15 aydır beraberiz Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak sizlere hizmet ediyoruz. Göreve ilk başladığımızda ne yazık ki Van, denize sırtını dönmüştü. Biliyorsunuz Van denizin nimetlerine uzak kalmıştı. Biz hedeflerimizden biri olarak da Vanlıyı, Edremitliyi deniz kültürüyle birleştirmeyi, bir araya getirmeyi bir hedef olarak koyduk. Bu kapsamda ilk önce sahil bandı temizliğine başladık 30 yıldır sizlerin sahilini işgal eden kişilerle bir mücadeleye giriştik hemen bu mücadelenin akabinde projelerimizi ilan ettik ve bu projeler doğrultusunda çalışmalar başlattık ve şu anda sahil bandımız yaklaşık yüzde 86 ile önümüzdeki nisan ayı içerisinde inşallah bitecek. İlk hedef olarak sahil bandını sizlerin hizmetine sunmaktır” dedi.
Yaklaşık 500 kilo balığın tüketildiği festivale gelen mahalle sakinleri, düzenlenen etkinlikten dolayı Edremit Belediyesi ve Başkan Vekili Atıf Çiçekli’ye teşekkür etti.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Ayran aşı ve balık bu festivalde bir arada
Van'ın Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği '2. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivali renkli görüntülere sahne oldu.