Pakistan'daki sel felaketinde can kaybı bin 314'e yükseldi
Pakistan’da Muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Yetkililer, 12’si çocuk 25 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve toplam can kaybının 450’si çocuk olmak üzere bin 314’e yükseldiğini açıkladı. Haziran ayının ortasından beri devam eden şiddetli Muson yağmurları nedeniyle ülkenin üçte biri sular altında kaldı. Yaklaşık 33 milyon kişinin hayatını etkileyen sel felaketi nedeniyle milyonlarca kişi de evini kaybetti. Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, UNICEF ve çeşitli organizasyonlara çağrıda bulunarak çocuk ölümlerinin araştırılmasını talep etti. Öte yandan Pakistan hükümeti, şiddetli yağışlar nedeniyle en az 12 milyon dolarlık kayıp meydana geldiğini bildirdi.
Meksika'daki sellerde can kaybı 20'ye ulaştı
Meksika’da etkili olan şiddetli yağışlar sonrası Guerrero eyaletinde meydana gelen selde 3 kişi hayatını kaybederken, ülke genelinde son aylarda yaşanan sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye ulaştı.
Karadeniz'de su sıcaklığı balıkçıları olumsuz etkiliyor
Karadeniz’de su sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balıkçılığı olumsuz etkiliyor. Sezonun başında istenilen avlanmanın olmadığını belirten balıkçılar, gelecek haftalarda denizin soğumasını ümit ediyor.
Düğünde şarkı kavgası çıktı
Konya’da düğün salonunda gelin ve damat tarafları arasında "Neden ilk bizim şarkımızı çalmadın?" meselesinden tartışma çıktı. Kavga sonrası yaşanan tartışmalar güvenlik kamerasına yansıdı.
Bahçedeki yavru köpeği kucaklayarak çaldı
Adıyaman’da, özel gereksinimli çocukların eğitim gördüğü bir okula gelen kimliği belirsiz bir şahıs, bahçede bulunan yavru cins köpeği kucaklayarak çaldı. Şahsın, kimliğinin belli etmemek için tişörtle yüzünü saklaması ise dikkatlerden kaçmadı.
Ekonomi Vitrini
BIST %3.93 artarak 3.349, Dolar %0.15 artarak 18.2276, Euro %0.61 artarak 18.1002, Altın %0.06 artarak 1.002.87, Petrol %3.78 artarak 96.54, Bono %0.00 sabit değerinde kalarak 14.52'den işlem gördü.
Hava Durumu
6 Ağustos 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 25, İstanbul Yağmurlu 26, İzmir ve Antalya Yağmurlu 30 derece olacak.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Haber Turu 5 Eylül 2022 Pazartesi
5 Eylül 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.