- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Twitter hesabından koronavirüse ilişkin ülkedeki yeni durumu açıkladı. Koca yaptığı açıklamada, Türkiye'de tespit edilen yeni tip koronavirüs vaka sayısının 1529', hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini bildirdi.
- Tatil edilen okulların yeniden açılması ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan konuya ilişkin, "bilim kuruluyla görüşün, işin ehli onlar, ne diyorlarsa yapalım" ifadelerini kullandı.
- İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’nin birçok yerinde yaşlılarla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülere ilişkin açıklamada bulundu. Altun, “Büyüklerimizi taciz eden, onları küçük düşürmeye çalışan, rızaları olmaksızın görüntüleyen, sosyal medyada alay ve linç konusu yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır” dedi.
- Esad rejiminin diplomatları tarafından Şam'daki havaalanında karşılanan Sergey Şoygu, Esad'ın başkanlık konutuna giderek görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye Şoygu ve Esad'ın yanı sıra her iki tarafın askeri ve diplomatik kanadından kişiler de katıldı. Görüşmede İdlib'de varılan ateşkesin son durumunun ele alındığı ve Rusya ile Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü devriyeler hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildiği açıklandı. Şoygu'nun görüşmeden sonra Rusya'ya döndüğü belirtilirken, Esad rejiminin ülkeye sıçrayan korona virüsü vakalarına karşı Rusya'dan yardım istediği ifade edildi.
- Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları gündemdeki konuları ele almak üzere toplantı yaptı. Toplantı, koronavirüs salgını nedeniyle internet üzerinden video-konferans yoluyla gerçekleştirildi. Koronavirüsün yanı sıra Türkiye hakkında da görüşüldü. Borell, yapılan toplantıda AB Dışişleri Bakanları ile AB-Türkiye ilişkilerinin de ele alındığını açıklarken, AB olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile resmi düzeyde görüşmelerin başlatılacağını duyurdu. Borell, ayrıca Türkiye ile devam eden bir anlaşmalarının bulunduğunu bu anlaşmada yerine getirilmeyen kısımların olduğunu dile getirirken, bu kısımların gümrük birliği ve vize serbestisi olduklarını ifade etti. Borell, AB ile Türkiye arasında görüş ayrılıklarının olduğunu fakat sığınmacıların Türkiye ve AB’yi yakından ilgilendirdiğini vurgularken, Türkiye-Yunanistan sınırında ilk günlere göre daha iyi bir manzara olduğunu ifade etti.
- Yaşlı bir vatandaşla dalga geçerek görüntüleri sosyal medyada yayınlayan genç, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Genç hakkında işlem başlatırken, yaşlı vatandaş da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştürüldü.
- Beyoğlu’nda kaldırımdan yürüdüğü esnada ayağı takılması sonucu dengesini kaybeden 25 yaşındaki genç, çöp aracının altında kalarak can verdi. Feci kaza güvenlik kameralarına yansıdı. Olayın ardından polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Araç sürücüsünün alkol muayenesini yapan trafik polisi, ifadesini almak üzere Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Öte yandan, Enver Arslan’ın cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
- Tekirdağ’da, korona virüsü fırsat bilerek merdiven altı kolonya, laboratuvar malzemeleri, dezenfekte ve sahte içki imalatı yapan ikamete operasyon düzelendi. Operasyonda çok sayıda malzeme ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kimya teknikeri gözaltına alındı.
- Azerbaycan Savunma Bakanlığında yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan-Ermenistan temas hattının Goranboy bölgesinde Ermeni askerlerinin sızma girişiminde bulunduğu ve çıkan çatışmada 1 Ermenistan askerinin öldürüldüğü belirtildi. Bakanlık yetkilileri sızma girişiminde bulunan diğer ermeni askerlerin ise geri çekilmek zorunda bırakıldığını vurguladı.
- Koronavirüs salgını hız kesmeden yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Çin anakarasında dün 78 yeni Kovid-19 vakası tespit edilirken, 7 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Almanya’da ise korona virüs nedeniyle bir günde 4 bin 764 yeni vaka ve 28 ölümün gerçekleştiği açıklandı.İran’da koronavirüsünden ölenlerin sayısı bin 812’ye yükselirken, vaka sayısı 23 bin 49 olarak açıklandı, aynı zamanda 6 yaşındaki bir çocuğunda koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Korona virüsü salgını nedeniyle bir ayda en az 6 bin 77 kişinin öldüğü, yaklaşık 64 bin kişinin enfekte olduğu İtalya’da, virüsün gerçek yayılma oranına ilişkin endişe verici bir açıklama geldi. Ülkedeki salgının verilerini toplayıp halka paylaşan Sivil Koruma Ajansı’nın Başkanı Angelo Borrelli, gerçek vaka sayısının tespit edilenden muhtemelen 10 kat daha fazla olduğunu söyledi.
- 24 Mart 2020 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %4.44 artarak 87.988, Dolar %0.87 azalarak 6.5037, Euro %0.37 artarak 7.0663, Altın %1.95 artarak 334.10, Petrol %3.03 artarak 27.85, Bono sabit değerine kalarak 11.11'den işlem gördü.
- 25 Mart 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 16, İstanbul'da 11, İzmir'de 21, Antalya'da 19 derece olacak.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Haber Turu 24 Mart 2020 Salı
24 Mart 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.