Türkiye'de Son Durum
Son 24 saatte 361 bin 350 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 760 kişinin testi pozitif çıktı, 214 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 28 bin 803 oldu.
18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 76,86, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 88,63 olarak gerçekleşti.
Türkiye'de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı 114 milyon 620 bin 510'a yükseldi. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında son 24 saatte 194 bin 818 doz aşı uygulandı.
En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Muğla, Kırklareli, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Balıkesir, Edirne ve Burdur oldu.
En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Muş, Siirt, Mardin, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.
Milli Savunma Bakanı Akar NATO Karargahı'nda
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahı’na geldi.
Ankara'da 31 kaçak göçmen yakalandı
Ankara’da, yurda Ağrı ve Van illeri üzerinden kaçak yollarla girdiği tespit edilen 31 düzensiz göçmen ile 1 organizatör yakalandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, ülkeye Ağrı ve Van illeri üzerinden yasa dışı yollarla giriş yapan ve Diyarbakır’dan bir minibüsle Ankara’ya getirilecek olan göçmenler olduğunu tespit etti. Operasyon için harekete geçen ekipler, Niğde-Ankara Otoyolu üzerinde şüpheli gördükleri bir minibüsü durdurdu. Minibüste ülkeye kaçak yollarla girdiği belirlenen 3’ü kadın 31 kaçak göçmen ile M.A. isimli organizatör yakalandı. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, M.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
E-5 Karayolu'nda feci kaza
E-5 Karayolu Bahçelievler mevkiinde seyir halinde olan ticari taksi, yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarptı. Taksinin çarptığı yaya metrelerce sürüklenerek olay yerinde hayatını kaybederken taksi sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
İdlib'te 11 kişinin öldüğü pazar yeri saldırısının kamera görüntüleri ortaya çıktı
Suriye’nin İdlib kentine bağlı Eriha kasabasında bulunan pazar yerine Esad rejimi tarafından düzenlenen topçu saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükselirken, düzenlenen saldırıya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Ekonomi Vitrini
BIST %0,77 artarak 1.444, Dolar %2,46 artarak 9.4387, Euro %2,51 artarak 11.0203, Altın %2,40 artarak 540.48, Petrol %0,89 azalarak 85.06, Bono Sabit değerinde kalarak 18.54'den işlem gördü.
Hava Durumu
22 Ekim 2021 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 22, İzmir Bulutlu 24, Antalya Bulutlu 27 derece olacak.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Haber Turu 21 Ekim 2021 Perşembe
21 Ekim 2021 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.