- Sağlık Bakanı Koca, corona virüsle ilgili sosyal medya ve WhatsApp'tan "gizli belge" adıyla yayılan görselin gerçek dışı olduğunu bildirdi. Koca "Panik yaratacağı bilinerek uydurulmuştur. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. Doğru haber, resmen yapılan açıklamadır" dedi. Sahte belgeyle ilgili soruşturma başlatıldı.
- Berat Albayrak’tan koronavirüs açıklaması geldi. 'Gerekli noktada yeni tedbirler hızla uygulamaya sokulacak' dedi.
- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik alınacak önlemleri açıkladı. Gül, 'Koronavirüs tedbirleri kapsamında 60 yaş üstü hakim ve savcılar idari izinli sayılacak', 'Duruşmalar büyük çoğunlukta ertelenmiştir', 'Nöbetçi noterlik uygulaması yeni bir duyuruya kadar ertelendi' dedi.
- Türkiye'de koronavirüten vaka sayısı 18'e yükseldi. İki vakanın virüsü Avrupa'dan Türkiye'ye taşıyan hastanın çevresindeki kişiler olduğu açıklandı. Bu kişinin virüsü bulaştırdığı hasta sayısı böylece 6'ya çıktı. Bir vaka da umre için gittiği Suudi Arabistan'dan dönen vatandaşta tespit edildi. Vaka sayılarının kaynağı ve bulaşma verileri koronavirüsün Türkiye'ye taşınmasında en büyük rolü Avrupa'dan gelenlerin oluşturduğunu düşünülüyor.
- ABD Başkanı Donald Trump'ın, Almanya'da koronavirüse karşı aşı çalışmaları yapan CureVac şirketini satın almak için yüklü miktarda para teklif ettiği ve aşı çalışmalarının ABD'ye özel olmasını istediği ortaya çıktı.
- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 6 bin 500'ü geçti.
Dünya genelinde 6 bin 513 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 169 bin 387'a çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 77 bin 257.
- İstanbul Valiliği'nden Corona Virüs ve karantina açıklaması geldi. Yapılan açıklamaya göre, Avrupa'dan dönenlerin öğrenci yurtlarında 14 gün karantinada tutulacaklarını açıkladı.
- Barış Pınarı bölgesinde operasyonlar sürüyor, bugün Milli Savunma Bakanlığı 11 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
- İstanbul Havalimanı’nda kırmızı bant uygulaması başladı. Dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınına karşı önlemler hız kesmeden devam ediyor. Son olarak yolcuların Corona virüs salgınına karşı, yolcuların bir birleri ile olan mesafelerini korumak için güvenlik ve pasaport kontrol noktalarında “Kırmızı Bant” uygulamasını başlattı.
- İngiltere'de koronavirüs nedeniyle market rafları boş kalınca hükümet harekete geçti. Ülkede, market ve hastanelerin asker tarafından korunması kararlaştırıldı. Koronavirüs salgını sebebiyle 21 kişinin hayatını kaybettiği İngiltere'de tedbirler sıkılaşıyor. Ülkede 70 yaş üzerindeki vatandaşların 4 ay süresince karantina altına alınmasının planlandığı bildirildi.
- 16 Mart 2020 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %6.97 azalarak 88.942, Dolar %1.15 artarak 6.4021, Euro %1.82 artarak 7.1608, Altın %2.56 azalarak 303.41, Petrol %9.39 azalarak 30.67, Bono %6.29 azalarak 10.58'den işlem gördü.
- 17 Mart 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 4, İstanbul'da 11, İzmir'de 15, Antalya'da 13 derece olacak.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Haber Turu 16 Mart 2020 Pazartesi
16 Mart 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.