- İletişim Başkanı Fahrettin Altun koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu. Altun, "Son bir hafta içerisinde salgın ile ilgili tüm kamu kurumlarınızın görev ve yetkisini ilgilendiren konularda CİMER'e 4 bin 415 başvuru geldi." ifadelerini kullandı.
- Bağdat'tan İstanbul'a havalanan yolcu uçağı Ankara Esenboğa Havalimanına zorunlu iniş yaptı. uçaktaki yolcular karantinaya alınmak üzere ambulanslar ile Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne kaldırıldı.
- Aksaray-Adana yolunda bir yolcu otobüsünün tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 44 kişi yaralandı.
- Esenyurt’ta bir avm karşısında Nijeryalı bir kadın ile taksi sürücüsü arasında şarj aleti sebebiyle kavga çıktı. Kavga da Nijeryalı kadının boksör edasıyla taksiciye yumruklar atması an be an kaydedildi.
- Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırını kaçak yolla geçen ve tipiye yakalandıkları dağda donarak hayatını kaybettiği iddia edilen 13 göçmenden 7’sinin cesetlerine ulaşıldı.
- Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne minibüsle gelen bir şahıs iddiaya göre aracından çıkarak denize atladı. Deniz polisi ve Kıyı Emniyeti Müdürlüğü ekipleri şahsı bulmak içinde denizde arama çalışmaları başlattı.
- Şanlıurfa merkezli 3 ilde, örgütlü oto hırsızlığına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 15’i tutuklandı. Operasyon kapsamında çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
- Rusya’da aniden bastıran kar fırtınası nedeniyle 20 araç birbirine girdi. Tır ve otomobillerin karıştığı kazada 8 kişi yaralandı.
- Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyindeki koalisyon güçlerinin bulunduğu el-Taci askeri üssüne bir haftada ikinci saldırı düzenlendi. Can kaybına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, 2 kişinin yaralandığı duyuruldu.
- Koronavirüs salgınında Avrupa merkez üssü oldu. Bugün yapılan açıklamalarda ülkelerdeki vaka sayısı ve ölüm oranlarında da artış olduğu görüldü. Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'da, hayatını kaybedenlerin sayısı 611’e yükselirken, vaka sayısı 12 bin 729 olarak açıklandı. İtalya'da ise sadece dün yaşanan 250 ölüm bildirdi. Kuveyt makamları, yeni tip Korona virüs nedeniyle Kuveyt Uluslararası Havalimanını kapattı. Rusya'da ise 2 vaka daha tespit edilerek, toplam vaka sayısı 47'ye ulaştı. Kazakistan'da vaka sayısı 6'ya yükselirken, Belçika'da da 130 yeni vaka sayısının tespit eidlmesiyle ani bir artışla 689'a yükseldi.
- 15 Mart 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 19, İstanbul'da 12, İzmir'de 22, Antalya'da 21 derece olacak.
13:02 MSB: Karadeniz'de kontrolden çıkan İHA F-16'lar tarafından kontrollü müdahaleyle düşürüldü
11:05 Yıldız Tilbe ve Hülya Avşar tartışması sosyal medyada gündem oldu
11:03 Almanya yaklaşık 50 milyar euroluk askeri teçhizat ve silah alımını onayladı
10:59 Sunucu Okan Karacan gözaltına alındı
10:56 Yılbaşı öncesinde 17 ilde sahte alkol operasyonu: 27 bin litre sahte alkollü içki ele geçirildi
10:24 Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İrem Sak, Danla Biliç, Senna Yıldız ve Aleyna Tilki gözaltına alındı
23:36 Netanyahu duyurdu: Mısır'la 35 milyar dolarlık doğalgaz anlaşmasına onay
23:28 İngiltere AB'nin eğitim programı 'Erasmus+'ya tekrar dahil olacak
10:35 Gümüşten yeni rekor geldi, gram altın zirveyi zorluyor: Piyasalar neden hareketlendi?
22:54 FIFA The Best 2025 açıklandı: Yılın en iyileri belli oldu
15:54 Dünyanın en iyi 10 turizm şehri belli oldu: Türkiye'den hangi il listeye girdi?
14:23 Avrupalı liderler, Rusya tehdidine karşı Ukrayna'ya destek sözü verdi
14:19 Trump, Kevin Hassett'den 'potansiyel Fed başkanı' olarak bahsetti
14:17 VakıfBank, Dünya Bankasından 1,5 milyar avro kredi sağladı
14:15 120 yıl geriye götüren haber: Balkanlarda hareketlenme var
14:10 MASAK'tan nakit ve havale işlemlerine sıkı denetim geliyor
Haber Turu 14 Mart 2020 Cumartesi
14 Mart 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.
