- İstanbul Valiliği, 1 Mayıs kutlaması için Taksim'e yürümek isterken gözaltına alınan DİSK yöneticilerinin, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldığını duyurdu.
- Adalet Bakanlığı'nca, cezaevlerindeki tüm görüşler, cezaevleri arası nakiller, aile görüşme odalarının kullanımı 15 Mayıs'a kadar ertelendi.
- Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısının 3 milyon 300 bini geçtiği öğrenildi. Salgın nedeniyle dünya genelinde 233 bin 718 kişi hayatını kaybetti, virüs bulaşan 1 milyon 37 bin 936 kişi iyileşti.
- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, corona virüsü nedeniyle hastaneye başvuranların yüzde 90’ının 25-50 yaş aralığındaki hastalar olduğunu açıkladı.
- Astana-Ankara arasında vatandaşların karşılıklı tahliyesine "bilet fiyatları" damga vurdu. Kazakistan Sözcüsü, Türk vatandaşlarının tahliyesi sırasında THY'nin 200 kadar Kazak vatandaşı getirmeyi reddettiğini söylerken, Türkiye Dışişleri Sözcüsü, "Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği bilet fiyatını uygun bulmamış ve Kazakistan’ın kendi uçağını getireceğini beyan ederek, ülkemizin Kazak vatandaşları için sunduğu bu fırsatı kabul etmemiştir" dedi.
- Libya'nın Sebha kenti sakinleri ortak bir açıklama yaparak, darbeci Hafter'den desteklerini çektiklerini, artık hükümete destek olacaklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Libya halkının reddetmesine rağmen ülkede silah zoruyla Mısır tecrübesi hayata geçirilmeye çalışılıyor. Askerin yönetimi ele geçirmesini reddettiğimizi ilan ediyoruz" denildi
- ABD Başkanı Trump koronavirüsün Vuhan'da bir laboratuvardan çıktığını söylemişti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuan, yeni tip corona virüsün (Covid-19) Vuhan'daki laboratuvardan çıktığı iddialarını reddetti.
- Bill Gates, koronavirüse karşı hem ABD'nin hem de dünya ülkelerinin yaklaşımını eleştirdi. Gates, "Eğer Ocak ve Şubat ayını doğru bir şekilde test yapmaya ayırsaydık bu kadar korkunç ekonomik maliyet ortaya çıkmazdı" dedi.
- İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 281 artarak 24 bin 824'e yükseldi.
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
22:27 Norveç’te kraliyet davası: Veliaht Prens'in üvey oğlu bıçakla tehditten gözaltına alındı
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
Haber Turu 1 Mayıs 2020 Cuma
1 Mayıs 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...
