16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
Yavuz sondaj gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçti
Türkiye’nin ’Milli Enerji ve Maden Politikası’ kapsamında, denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin artırılması amacıyla 2018’de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından satın alınan "Yavuz" gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçti.
İSTANBUL/İHA- Türkiye’nin "Milli Enerji ve Maden Politikası" kapsamında, denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin artırılması amacıyla 2018’de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından satın alınan "Yavuz" gemisi 14 Ağustos’ta Haydarpaşa Limanı’na yanaştı. TPAO’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise Yavuz sondaj gemisinin Karadeniz’deki ilk görevi için hazırlandığı belirtilerek, "Kule söküm işlemleri tamamlanan Yavuz sondaj gemisi Haydarpaşa Limanı’ndan ayrılarak Yenikapı açıklarına demirledi. Teknik hazırlıklar tamamlandıktan sonra Yavuz, Boğaz geçişini gerçekleştirerek Karadeniz’e hareket edecek" ifadeleri kullanıldı. Saat 11.40 sularında hareket eden Yavuz sondaj gemisi, saat 12.30 sularında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ulaştı. Yavuz sondaj gemisi vatandaşların ilgi odağı oldu.
