İSTANBUL/İHA- Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp’ın zorunlu güncelleme kararının yankıları sürüyor. Dikte ettiği değişiklik sonrası kullanıcı sayısı hızla azalan WhatsApp tepki çeken güncelleme kararı ile ilgili yeni bir açıklama yayınladı.
WhatsApp, ’Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi’ başlığıyla paylaştığı yazıda "WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız" denildi.
WhatsApp’ın resmi blog sitesi üzerinden yayınlanan bu yazı WhatsApp’ın gelen tüm tepkilere rağmen geri adım atmayacağı yönünde yorumlandı.
WhatsApp, gelen tepkiler sonrası 15 Ocak’ta söz konusu yeni şartları 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a ötelediğini duyurmuştu.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tepkilere neden olan WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi için Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resmen soruşturma başlatmış; veri paylaşımı zorunluluğunun durdurulduğu bildirilmişti.
Rekabet Kurulu, söz konusu verilerin Facebook’un faaliyet gösterdiği diğer pazarlarda kullanılmasının ve bunun WhatsApp kullanımı için zorunlu tutulmasının 4054 sayılı kanuna aykırı olduğunu duyurmuştu.
10:20 Seçim sonrası Obama'dan Trump'a çok konuşulacak mesaj
10:18 Harkov’da gizli hapishane alarmı: Ukrayna ordusu kaçak askerler için muhafız sevk ediyor
09:24 Alman bakan otelde ölü bulundu: Berlin Savcılığı soruşturma başlattı
09:22 Benzinde 4.80 TL indirim beklentisi: Gözler 6 Kasım'da
09:20 Kanada'da korkunç ayı saldırısı: Anne ve kızı ölü bulundu
09:13 Fenerbahçe, Liverpool'u 3-2 mağlup etti
09:09 Meteoroloji'den 16 ile sarı ve turuncu alarm: Kar geliyor
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
Whatsapp geri adım atmıyor
Mesajlaşma platformu Whatsapp'ın tepki çeken zorunlu güncelleme kararı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.