ANKARA/İHA- Pursaklar’da vatandaşlar Kurban Bayramı namazını camilerde eda ettikten sonra sabahın erken saatlerinde Pursaklar Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanına gelerek belediye ekiplerinin ateş ölçümünün ardından alana alındı. Maskesiz girişe izin verilmezken, kesim randevusunu bekleyenler için de sosyal mesafe kurallarına uygun alanlar oluşturuldu.
Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kurban kesim alanında hazır bulunarak vatandaşların sağlığını ilgilendiren tedbirler konusunda gerekli olan kurallara azami şekilde uyulması için uyarılarda bulundu.
İnternet'in her alanda getirdiği kolaylığı, kurban bayramında da kurban kesme konusunda vatandaşların hizmetine sunan Pursaklar Belediyesi, alana gelen sayısını en aza indirgemek için pursaklar internet sitesi üzerinden kurban kesimini canlı yayınla Pursaklar halkının hizmetine sundu.
Her yıl kurbanlarının başında kesim sırasının gelmesini bekleyen vatandaşlar bu yıl yetkililere kurbanlarını teslim ederek ya da vekaletlerini vererek sadece yetkililerin alındığı alanda yapılan kesim işlemlerinin tamamlanmasının ardından etlerini teslim aldı.
‘‘Sosyal mesafeli bir kurban bayramı yaşıyoruz’’
Kurban kesim alanına vatandaşların ateşleri ölçülerek içeri alındıklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; "Hijyen kurallarına uyarak, maskelerimizi takarak, fazla kalabalığa izin vermeden ve sosyal mesafeli bir Kurban Bayramı yaşıyoruz. Koronavirüs tedbirlerine azami ölçüde dikkat ediyoruz. Yaşlılarımız, hastalarımız ve kurban kesim alanına gidemeyen aileler kesilen kurbanlarını pursaklar internet sitesi üzerinden canlı yayınla izleme imkanı sunuyoruz. Vatandaşlarımızın yüzünde tebessüm oluşturmak bizler için en güzel onur ve duygudur. Tüm hemşehrilerimizin tekrardan Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, sağlıkla, huzurla, neşeyle geçireceğimiz nice bayramlar diliyorum" diye konuştu.
Hijyenik bir ortamda ve sağlık önlemleri çerçevesinde ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar, sağlanan hizmetten memnuniyet duyduklarını ifade etti.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Türkiye'de bir ilk, online kurban kesimi
Pursaklar Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Alanında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek kesim işlemlerini canlı yayınla vatandaşların hizmetine sundu.
