Çocukları terör örgütü PKK tarafında dağa kaçırılan ve Gara’da kalleşçe katledilen 13 şehit ’in cenaze törenine katılan evlat nöbetindeki aileler Diyarbakır’a gelerek eylemleri ne kaldıkları yerde devam ettiler.
PKK’nın yapmış olduğu katliama sert tepki gösteren aileler, eylemlerinde asla vazgeçmeyeceklerini ve çocuklarını alıncaya kadar sonuna kadar nöbette olacaklarını söylediler.
6 yıl önce kaçırılan oğlu Özkan (20) için 9 Eylül 2019'dan beri HDP il binası önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakırlı Süleyman Aydın, şehit cenaze törenlerine katıldıktan sonra Diyarbakır’a gelerek evlat nöbetine devam etti.
“Annelerin çocuklarını mağarada PKK katletti”
Şehit cenaze töreninde yaşananları anlatan baba Süleyman Aydın, “Gara’da kalleşçe katledilen 13 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve ailelerine sabır diliyorum. Gerçekten acılıyız ve bizler Mardin ve Gaziantep’e gittik. Şehit cenaze törenine katıldık. Şehit anne ve babalarının bizlere söyledikleri tek bir kelime vardı; ‘Vatan sağolsun’ dediler. Annelerin çocuklarını mağarada PKK katletti ve bir şehit babası Gaziantep’te bize dedi ki; ‘Benim iyi öldü ve kurtuldu. Benim oğlum bir deri ile bir kemik kaldı. İyi ki öldü’ dedi. PKK bu vahşeti Kürt ailelerine yaşatıyor. Şehit aileleri buraya gelip sonuna kadar bizimle birlikte olacak ve buraya gelerek HDP-PKK’dan hesap sorup eylemlerine devam edecekler” dedi.
“13 şehit gibi şehit olmaya hazırız”
HDP’nin kapatılması gerektiğini belirten Aydın, “Biz evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak sonuna kadar onların yanındayız. Bizlerde onların çocuklarıyız ve bizlerde onların çocukları için şehit olmaya hazırız. Biz kimseden asla korkmuyoruz ve sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ya PKK-HDP çocuklarımızı bizlere getirecekler yada bizlerde burada 13 şehit gibi şehit olmaya hazırız. Artık bütün dünya HDP-PKK’nın iç yüzünü görsün. PKK sivil silahsız insanları katlediyor, bazı insanlar sessiz kalıyor. Lanet olsun böyle siyasete ve yüzbin sefer lanet gelsin böyle siyasete. HDP ve PKK birdir artık herkes bunların iç yüzünü görsünler. HDP kapanmadığı sürece kandilin yoluna kapanmayacaktır. HDP kapansın, Kahrolsun PKK ve kahrolsun HDP” diye konuştu.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Şehit cenaze törenine katılan evlat nöbetindeki aileler PKK ve HDP’ye ateş püskürdüler
Çocukları terör örgütü PKK tarafında dağa kaçırılan ve Gara’da kalleşçe katledilen 13 şehit ’in cenaze törenine katılan evlat nöbetindeki aileler Diyarbakır’a gelerek eylemleri ne kaldıkları yerde devam ettiler. Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydın, PKK ve HDP’ye ateş püskürdüler.