Karadeniz'de palamut bereketi devam ediyor. Oldukça bol avlanan palamutlar tezgahları süslüyor. Ortalama 1 kilo gelen palamutların 3 tanesi 90 TL'den satışa sunuluyor. Hem tüketmek hem de stok yapmak isteyen vatandaşlar palamuda yoğun ilgi gösteriyor.
Balık satıcısı Onur Can Köse, "Durumlar süper ve balığımız bol. Vatandaş bol bol balık alıp tüketiyor. Tavuğun kilosu 50-60 TL, 1 kilo palamut 30 TL. 1 palamut alıp 2 kişiyi rahat bir şekilde doyurabiliyorsun. Şu an en fazla palamut satılıyor. Fiyatı ve bolluğundan dolayı insanlar hem alıp tüketiyor hem de buzluklara dolduruyorlar. 1 kilosu 30 TL olduğundan dolayı 10-20 adet satın alıp dolaplarında saklayabiliyorlar. Dolaplara koyduktan 1 yıl sonra bile alıp yeseler hiçbir sıkıntı olmaz. Onun yanı sıra mezgit var. Fiyatı 30 TL. Neredeyse bedava. İstavrit 40 TL, çinekop 60 TL. Bunlar da çok ucuz. Bu fiyatlar devam ederse vatandaş bol bol balık yemeye devam edecek. Hamsi de azar azar gelmeye başladı. 15-20 gün sonra hamsinin de patlamasını bekliyoruz" dedi.
Vatandaşlar ise palamudun kilosuna göre oldukça ucuz olduğunu ve bol bol alarak stokladıklarını söylediler.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Palamut bereketi devam ediyor: 3 tanesi 90 TL
Karadeniz'de balık satıcılarının yüzünü bu sene palamut güldürüyor. Balık tezgahlarınca bolca yer alan palamut 3 tanesi 90 TL'den satılıyor.