ORDU/İHA- 2018 yılı Mayıs ayında ihale yoluyla satışa çıkarılan, belediye arsasını alan yapı şirketine, 3 blok halinde 17’şer katlı ve 280 daireli bina için ruhsat verilmişti. Yeşil ve mavinin arasında, deniz kıyısında yükselen inşaatta, 12’nci kata kadar ulaşılırken, mahalle sakinleri 1700 imza toplayarak karşı çıkmıştı. 200 yıllık Osmanlı Müslüman mezarlığının üzerine yapıldığı ve geçen aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bina ne oldu? Daha yıkılmadı mı?” diye sorduğu binalar için yıkım kararı verilmişti.
Vatandaşların yıkılması için imza topladığı gökdelenler, yaklaşık 3 ayı aşkındır devam eden çalışmalarda sona gelindi. 12’şer katlı 2 blokun tamamen yıkıldığı alanda ise geriye kalan moloz yığınları havadan görüntülendi.
“Bu yıkımın kararını her yiğit veremezdi”
Kirazlimanı Mahalle Muhtarı Fikret Güneytepe ise ‘vicdanları yaralayan proje’ olarak adlandırdığı binalarının yıkım kararında destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederek, “Bu yıkımın kararını her yiğit vermezdi. Yıkım artık tamamlandı. Bundan sonra halkın talebi doğrultusunda şehirden halkın gelip, burada yararlanabileceği sosyal tesis beklentimiz var. Burası tamamen yeşil alandı. Burada tarihi cami ve eski mezarlar vardı, onların hepsi tarih oldu ve hafriyatla birlikte kaybolmuştu. Halkımız burayı sosyal tesis olarak talep ediyor. Verilen bu karar da halk tarafından alkışlandı” dedi.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Ordu'daki gökdelenlerden geriye moloz yığını kaldı
Ordu'da kumsal ve eski mezarlık üzerine inşa edilen 3 bloklu gökdelenlerin yıkımı tamamlandı. 3 ayı aşkın süredir yıkımı devam binalardan geriye ise moloz yığınları kaldı.