İSTANBUL/İHA- Türkiye’de gözler, bugünkü ‘yerinde karar’ döneminin ilk Bakanlar Kurulu toplantısına çevrildi. Toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararları açıklanacak. Açıklanacak olan kararları İstanbul esnafı da heyecanlı bir şekilde beklemeye başladı. Bazı esnaflar ise ufaktan hazırlık yapmaya başladı. Esnafın beklentileri arasında ise sınırlı sayıda da olsa müşteri alınmasına izin verilmesi geliyor.
“BU DURUM BİZİ EKONOMİK OLARAK ÇOK FAZLA ETKİLEDİ”
Kurallara uygun bir şekilde açılmak istediklerini söyleyen işletme sahibi Serdar Birkan, “Belli bir kurallar çerçevesinde açılmak istiyoruz. Bu durum bizi ekonomik olarak çok fazla etkiledi.
Artık altından kalkabilecek bir noktada değiliz. Bir şekilde gelirimizin artırılması için bir açılış bekliyoruz. Bir önceki seferde çıkan kurallar masalar arasında belli bir mesafe olması kişi sayısının azaltılması şeklindeydi. Artı dezenfektan ve ateş ölçer kurallarının hepsine de uyduk. Şu anki kuralların ne olacağını bilmiyoruz. Belli kurallar çerçevesinde en azından açılsın yine kurallara uyarız” dedi.
“KADEMELİ OLARAK AÇILMAYI HEYECANLA BEKLİYORUZ”
Tüm kurallara uyduklarını belirten restoran sahibi Salih Bulut, “Sosyal mesafe kurallarına uyarak kademeli olarak açılabiliriz. Spor salonlarına, toplantılara HES koduyla giriliyor.
Restoranlara da ilk kademede HES kodu uygulamasıyla başlangıç yapabiliriz. Kademeli olarak açılmayı heyecanla bekliyoruz. Gördüğünüz gibi sosyal mesafe kuralına uyuyoruz, masalarda dezenfektanlarda bulunuyor. Müşterileri ateş ölçerlerle alıyoruz. Genel temizliğe de dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.
46 yıldan beri lokantasını işleten Adem Odabaş, “Bu süreçte zorlandık ama açılmasını heyecanla bekliyoruz. En azından masalara 1 kişi alsak bile bize yeter. Bizim her şeyimiz hazır. Cumhurbaşkanımızdan karar bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
İstanbul'da kafe ve restoran işletmelerinden heyecanlı bekleyiş
Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir süredir paket servis veya gel-al şeklinde hizmet veren restoran, lokanta ve kafe esnafı bugün yapılacak olan Bakanlar Kurulu kararlarını beklemeye başladı. Esnaf kararları heyecanla beklediklerini belirterek kademeli bir şekilde açılmak istediklerini ifade ettiler.
