İSTANBUL/İHA- İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla yaşanabilecek yangınlara karşı tüm hazırlıklarını tamamlıyor. Bölge müdürlüğü bünyesinde , yangınlara müdahalede ve tespit edilmesinde kullanılan 27 arasöz, 47 ilk müdahale aracı, 2 su ikmal aracı, 4 dozer, 5 grayder, 4 treyler, 1 helikopter, 15 sabit kule, 20 mobil kule, 110 da kamera bulunuyor. 391 yangın söndürme işçisi de eğitimlerini tamamlayarak muhtemel bir yangına karşı hazır bekliyor. 22 bin yangın söndürme gönüllüsü de görev yapan kişiler arasında bulunuyor.
YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ NEFES KESEN TATBİKAT
Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonu öncesinde yangın tatbikatı da gerçekleştirdi. Yangın ihbarı üzerine havalanan helikopter tatbikat çerçevesinde en yakın yerden su alarak alevlerin bulunduğu alana doğru hareket etti. Alevlerin üzerine gelen helikopter su atarak yangını kısa sürede söndürdü. Tatbikat anı da havadan görüntülendi.
Yangınlara karşı hazırlıklarını anlatan İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, ”İstanbul ilinde 27 arasözümüz ,47 ilk müdahale aracı, 2 adet su ikmal aracı, 4 dozer, 5 grayder, 4 treyler, 1 helikopter, 15 sabit kule, 20 mobil kule, 110 kamera, toplam müdahale kapasitesi içerisinde de 391 adet yangın söndürme işçisiyle entegre edilmiş bir şekilde yangınlara müdahale ediyoruz. 391 adet yangın söndürme işçimiz var. Ayrıca 22 bin adet de yangın söndürme gönüllüsü olarak görev yapan kişiler var. Bünyemizde 1 adet helikopter bulunmakta. 2,5 ton suyu alıp yangının üzerine bırakabiliyor. Bölgemiz yangınlarla denizlerle çevrili olması münasebeti ile yangın anında çok rahatlıkla suya ulaşabiliyor. Ortalama 12, 13 dakikada suyu alıp yangının üzerine bırakabilmekte" diye konuştu.
Vatandaşlara uyarıda bulunan Şahin, "Yangın çıkış nedenlerine baktığımızda ağırlıklı olarak insan kaynaklı olduğunu görmekteyiz. Sönmemiş sigaralara çevreye atılmamasını, anızların yakılmamasını, bağ bahçe temizliği sonucunda ateş yakılmamasını bir kez daha hatırlatmak isterim" dedi.
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
11:34 BDDK onay verdi, satış tamamlandı: 125 yıllık Türk bankası ABD'lilere satıldı
11:31 Bakan Bayraktar: 'Türkiye, petrol ve doğalgaz aramacılığında yeni faza geçti'
11:28 Yeni Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper gözaltına alındı
11:26 Benzine büyük indirim: Pompa fiyatlarına yansıyacak mı?
11:13 Bilim dünyası bu anı bekliyordu: SpaceX roketinin Ay'a çarpmasının ardından bilim insanları ne buldu?
11:05 SPK dev kararlarını açıkladı: 4 şirkete halka arz onayı
10:19 ABD basını: Trump, İran'daki mühimmat nedeniyle Hegseth'e sert çıktı
09:57 Altın 7 haftanın zirvesinde: Neden yükseliyor? Ons altın ve gram altında son durum ne?
09:35 Altında 4 bin 200 dolar fırtınası: İslam Memiş'ten ezber bozan uyarı
09:18 İngiltere kapıları açtı: 100’den fazla dev şirkete vize istisnası
18:00 Türk edebiyatının usta ismi Bilgesu Erenus hayatını kaybetti
İstanbul'da helikopter destekli nefes kesen yangın söndürme tatbikatı
İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla muhtemel orman yangınlarına karşı her türlü önlemi aldı. Yangınlara karşı tüm hazırlıklarını tamamlayan ekipler, helikopter destekli yangın tatbikatı yaptı. 2,5 ton su alma kapasitesine sahip helikopter barajdan su alarak alevlerin üzerine döktü. Yapılan tatbikat havadan da görüntülendi.