İstanbul’un parklarından gelen çirkin görüntülere İstanbul Boğazı’nın kıyıları da eklendi. Sarıyer İstinye Sahili’nde lüks teknelerin olduğu alanda çöp adacıklarının oluştuğu görüldü. Havadan görüntülenen marinada kirliliğin boyutu gözler önüne serildi. Birçok teknenin çevresi ve sahilin büyük bir kesiminin çöp tabakası ile kaplandığı görüldü. Sahil şeridinde yürümeye ve koşmaya çıkan vatandaşlar denizdeki görüntüler karşısında şok oldu. Boğaz kıyısının daha önce deniz araçları ile temizlendiğini belirten vatandaşlar bu yıl temizlik işlemlerinin yapılmadığını belirtti.
“DOĞAYA SAYGI DUYMAZSAK BİZLER VAR OLAMAYIZ”
Sahillerin temizlenmesi konusunda yetkililere seslenen 14 yaşındaki Maya Kaya, “Çok kötü bir görüntü; çünkü hazır pandemi sürecindeyken doğanın kendini yenilemesi gerekiyordu. İnsanlarımız çok duyarsız. Bu çöplerin dökülmesinin çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Sahiller temizlenmeli; çünkü doğaya saygı duymazsak bizler var olamayız” dedi.
“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TASARRUFLARINDAN”
Deniz kirliliğine duyarsız kalındığını söyleyen Özkan İlhan, “Güzelim deniz çok kötü bir durumda. İnsanlar çok duyarsız. Belediyeler de duyarsız kalıyor. Eskiden deniz motoru vardı, temizlik yapıyordu. Kıyı boyunca temizlik yapan motor şimdi yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tasarruflarından bir tanesi herhalde” diye konuştu.
“İSTANBUL’A HİÇ YAKIŞMIYOR”
3 ay sonra ilk defa sahile geldiğini söyleyen bir diğer vatandaş ise, “İstanbul bu çirkin görüntüleri yıllar önce terk etmişti. Yeniden 1990’ların öncesine taşındı. 3 aydır buraya gelmiyordum. Berbat bir görüntü ile karşılaştım. İstanbul’a hiç yakışmıyor. Her yer pislik, karadaki pisliğin bir kısmı denizde de görülüyor. İlgilenen kimse yok. Eskiden gezip dolaşmaktan zevk aldığımız İstinye Koyu bölgesi şimdi pis bir görüntüye sahip. İçler acısı bir durum var. Bundan dolayı çok üzgünüz” şeklinde konuştu.
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
22:27 Norveç’te kraliyet davası: Veliaht Prens'in üvey oğlu bıçakla tehditten gözaltına alındı
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
İstanbul Boğazı'nda çöp adaları oluştu
İstanbul'da lüks teknelerin yer aldığı İstinye Sahili'nde çöp adaları oluştu. Havadan çekilen görüntülerde çöp adalarının boğazda yüzdüğü görüntülendi. Vatandaşlar ise boğaz kıyısında eskiden yapılan temizlik işlemlerinin şimdi yapılmadığını belirterek, duruma tepki gösterdi.
