Haşhaş çiçeğinden elde edilen polene yoğun ilgi gösteren arıcılar, ilçenin köylerindeki ovalara yerleşerek haşhaş poleni topluyor. Marmaris’ten ilçeye gelen 72 yaşındaki arıcı Mustafa Kalaycı bu dönemde yoğun şekilde bulunan haşhaş çiçeğine arıcıların ilgi gösterdiğini ve haşhaş poleni toplandıklarını belirtti.
Her yıl aynı dönemde ilçeye geldiğini belirten Kalaycı, “Buraya Nisan ayında geliyoruz. Komple buralar haşhaş tarlası. İlk geldiğimizde ballık otundan ve bulduğundan polen ve bal topluyor arılarımız. Haşhaş çiçek açtığında da haşhaştan polen topluyor. İki üç gün üst üste soğuk oldu ve yağmur yağdı. Dışarı çıkmadı arılar. İlk geldiğimizde ballık otundan yaptı. Şimdi haşhaştan yapıyor. Haşhaştan sonrada geven çiçeğinden bal topluyor.
Burada yaklaşık 4 ay kaldıktan sonra memlekete geri dönüyoruz. Memlekette çam balı uyanıyor. Orada yine işimizi yapmaya devam ediyoruz. Arıcılar olarak bizim en büyük zorluğumuz nakliye oluyor. Bunun yanında arılar aç kalırsa zorluk yaşıyoruz. Temmuz ayında iğde ve gevenden bal yaparsa alıyoruz. Yapmazsa memleket bal göremiyor. Kilogramını 30 ila 40 lirası arası satıyoruz. Zorlu bir yaşam sürsek de köylüler sağ olsun bizlere yardımcı oluyor. Köydeki bakkaldan ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Arada da şehre gidip ihtiyaçlarımızı alıyoruz” dedi.
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
22:27 Norveç’te kraliyet davası: Veliaht Prens'in üvey oğlu bıçakla tehditten gözaltına alındı
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
Haşhaş çiçeklerine arıcılardan yoğun ilgi
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde nisan ve mayıs aylarında açan haşhaş çiçekleri gezgin arıcıların ilgisini çekiyor.
