İSTANBUL/İHA- Eyüpsultan Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kurban Bayramı'nın birinci gününde şehitler için kurban kesimi bu yıl da devam etti. Belediye tarafından bu yıl 55 şehit için kurban kesildi. 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında şehit olan Eyüpsultanlı Cemal Demir, Erkan Pala ve Yunus Emre Ezer ile terörle mücadelede yaşamını yitiren şehit asker ve polisler için Kurban Bayramı'nın birinci günü bayram namazından hemen sonra Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katılımı ve vekaleti ile 55 küçükbaş kurban kesildi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Bu yılda 55 şehit ailemizin adına kurbanlarımızı kestik. Aileleri geldi. Allah kabul etsin. Allah ülkemize dirlik beraberlik ihsan etsin diliyorum” dedi.
"Her yıl bu kurban çocuklarımızın adına kesiliyor, memnun oluyoruz”
Oğlu için kesilen kurbandan dolayı memnun olduğunu kaydeden şehit babası Cemal Vardar, “1994 yılında Şırnak’ta çatışarak şehit düşüyor. Normal askerliği bitmişti. 1994 yılında ilk uzatma bunlara vurdu. Bitimine 15 gün vardı. Ben taksi şoförüyüm. O zaman yaşım daha da gençti. Durakta beklerken bir askeri araç geldi. Meğerse benim çocuğumun şehit haberi geldi. Ondan sonrasını zaten hatırlamıyorum. Her yıl bu kurban çocuklarımızın adına kesiliyor ve biz o kadar memnun oluyoruz” şeklinde konuştu.
Eyüpsultan Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü İmaret ve Aşevi'nde kesilen kurbanların etleri paketlenerek, ilçede ikamet eden 55 şehit ailesine teslim edilecek.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Eyüpsultan'da 55 şehit ailesi için 55 kurban kesildi
Eyüpsultan Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi ile terörle mücadele sırasında yaşamını yitiren 55 şehit asker ve polis için 55 küçükbaş kurban kestirdi.