Diyarbakır / Mehmet Yasin Aslan - Diyarbakır'da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 522’nci gününde de devam ediyor. 6 yıl önce kaçırılan oğlu Özkan (20) için 9 Eylül 2019'dan beri HDP il binası önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakırlı Süleyman Aydın, 523 gündür evlat nöbetinde olduğunu söyledi.
“Annelerin gözyaşlarına dayanamayıp kepenk kapattılar”
6 yıl önce oğlu Özkan’ın terör örgütü PKK’lılar tarafından dağa kaçırıldığını hatırlatan Aydın, “Bizler evlat nöbetindeki aileler olarak 523 gündür burada halkın çocuklarını çalan partinin kapısında bekliyoruz. Bütün dünya burada bulunan ailelerin sesini duydu ama bu HDP bu ailelerin feryadını ve sesini duymadı. Biz burada eylem yaptığımız için HDP’liler kepenk kapattı ve annelerin gözyaşlarına dayanamayıp artık partiye gidip gelemiyorlar. Bizler kesinlikle onların kapısında ayrılmayacağız. Çocuklarımızı nasıl dağa kaçırmışlar ise öylede getirecekler” dedi.
“Kim HDP’ye destek veriyorsa biz çocuklarımızı onlardan da istiyoruz”
ABD'nin terör örgütü PKK ve YPG’ye silah yardımında bulunmasına tepki gösteren Aydın, “ABD geçtiğimiz gün terör örgütü PKK’ya 140 tır silah yardımında bulunduğu haberlere yansıdı. Bizim çocuklarımızın katili de onlardır. Bunların amacı Türkiye’yi bölmektir. Kim çocuklarımızı dağa kaçırmasına yardım eden HDP’ye destek verir ise biz çocuklarımızı onlardan isteriz. Bizim çocuklarımızı onlar getirsin. Ben Kürt değil miyim?, asker ailesi Kürt değil mi? Ve polis ailesi Kürt değil mi? Bunlar kesinlikle yalan söylüyorlar ve Kürtler için mücadele vermiyorlar. 40 yıldır Kürdün kanını emip perişan ettiler. Artık yeter ellerini yakamızdan çeksinler. Devletimiz büyük bir devlettir. Biz hepimiz bu ay yıldızlı bayrağın altında doğmuşuz ve bu bayrağın altında da öleceğiz. Sonuna kadar HDP’nin karşısında olacağız. Ya çocuklarımızı getirecekler yada bizlerde burada öleceğiz”
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
'Bütün dünya sesimizi duydu, HDP'liler duymadı'
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemi 522'nci gününe girerken, evlat nöbetindeki aileler HDP'ye tepki göstererek, 'Bütün dünya burada bulunan ailelerin sesini duydu ama bu HDP bu ailelerin feryadını ve sesini duymadı' dedi.