BURSA/İHA- Bursa'nın dört bir yanı tabiat harikalarıyla dolu. Bu güzelliklerden biri de Nilüfer ilçesindeki Maksem Pınar. Bugüne kadar çok kişi tarafından bilinmeyen ama doğa sporcularının hayran kaldığı dere, koruma bekliyor. Yaklaşık 1 kilometrelik dere, kireçli suyuyla oluşan havuzlar sebebiyle Pamukkale’deki travertenleri aratmıyor. Yaklaşık 500 metresi vatandaşlar tarafından bahçe, ev, baraka gibi kullanılırken, geri kalan bölgesi ise tabiat parkı olarak tescillenip vatandaşların istifadesine sunulmayı bekliyor.
Farklı bölgelerde gizli kalan güzellikleri keşfeden İsmet Şentürk, son olarak yürüyüş yaptıkları Maksem Pınarı'na hayranlığını gizleyemedi. Nilüfer sınırları içerisinde Hasanağa Göletine akan Maksem Pınarı'nın doğal haliyle bugüne kadar kalabildiğini ifade eden İsmet Şentürk, "Sadece bir dokunuş ile bu doğa harikası yetkililerin ilgisine muhtaç halde. İnsanlar burada yürüyüş yapabilir, doğanın güzellikleri içerisinde tabiat harikası bir yer. Kireçli suyu sebebiyle Pamukkale’deki gibi travertenler oluşmuş. Çok güzel havuzların oluştuğu bir yapısı var. Eğer temiz tutabilirsek, o havuzlar bize yarın o doğal güzellikleri sunabilir. Yeter ki oraya sahip çıkarak bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bursa dışından bile birçok turistin gelip görmek istediği bir yer olabilir. Yaklaşık 1 kilometrelik dere boyunca vatandaşlar tarafından yaklaşık 500 metresi kullanılmış. Geri kalan 500 metresini dahi koruyarak halkın kullanımına açabiliriz. Buraya herhangi bir tesisin kurulmasına ihtiyaç yok. Bu alan belediye veya bakanlık tarafından düzenlemeleriyle koruma altına alınabilir. Yürüyüş parkurlarına ara ara bank konulabilir. Bir tabiat parkı olarak korumaya alınmalıdır. Tescil edilmeye muhtaç hak eden bir yer diye düşünüyorum" dedi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Bursa'nın gizli güzelliği koruma bekliyor
Kireçli suyu sebebiyle oluşan havuzları Pamukkale'deki travertenleri aratmayan Maksem Pınar, tabiat parkı olarak tescillenip koruma bekliyor.