İSTANBUL/İHA- İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) tarafından yapımı devam eden Ataköy İkitelli metro istasyonu entegre çalışmaları nedeniyle Yenibosna 29 Ekim Caddesi 4 yıl önce kısmen trafiğe kapatıldı. Ancak çalışmalarına başlanan metro istasyonu inşaatı çeşitli gerekçelerle bitirilemedi. Çevredeki esnaf ise metro çalışmaları nedeniyle kapatılan yollar, oluşan trafik ve toz bulutu nedeniyle mağdur oldu.
25 yıldır Yenibosna’da esnaflık yapan lokanta işletmecisi Murat Başaran, işletmesinin önünde yapılan metro çalışmaları nedeniyle 4 yıldır yaşadığı sıkıntıları anlattı. Çalışma nedeniyle işletmesine vatandaşların gelemediğini, ortamda oluşan toz topraktan dolayı vatandaşların yemek yiyemediğini söyledi.
İBB’ye defalarca müracaat ettiğini ve bir sonuca varamadığını dile getiren işletmeci Başaran, “4 yıldır burada neyim var neyim yok kaybettim. Bu tozu görüp de masadan kalkan müşterim çok oldu. İnsanlar burada yemek yerken yemeğine toz geliyor. İnsanlar da ister istemez rahatsız olup kalkıyor” dedi.
İşletmesinin önünde yapılan çalışma nedeniyle de yollarının kapandığını ve bozulduğunu ifade eden Başaran, gelen müşterilerinin zorlandığını ve araçlarıyla rahatlıkla gelemediğini de anlattı. 2019 yılında 22 kişiyle çalıştığını yaşadığı zorluk nedeniyle şu anda 5 eleman çalıştırdığını da belirten Başaran, yetkililerden yardım istedi.
“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”
4 yıldır yaşadığı sıkıntılar nedeniyle dayanacak gücünün kalmadığını belirten işletmeci Murat Başaran, “25 yıldır Yenibosna’da esnafım. Bizim buradaki mağduriyetimiz bu Ataköy-İkitelli metro istasyonu çalışmaları şu anda da görebiliyorsunuz çıkan tozları. 4 yıldan beri biz burada mağduruz. Her yönden mağduruz. Yollarımız kapandı. Müşteri gelmiyor. Bu çalışmalardan dolayı biz iş yapamıyoruz. İşletmemizde 2019 yılında 22 kişi çalışıyordu. Şu anda 5 kişiye düştük. İş yapamaz hale geldik. Biz bununla ilgili İBB’ye defalarca müracaat ettik. Biz burada esnaf olarak çok zor durumdayız. Pandemi süreci geçti. Bu süreçte de zor durumlar yaşadık ama belediye kesinlikle bizimle hiç ilgilenmedi. Bir gün bile gelip siz burada esnaflık yapıyorsunuz biz sizi zora sokuyoruz. Bizim sizin için yapabileceğimiz bir şey var mı diye bir yetkili hiç sormadı. 4 yıldır burada neyim var neyim yok kaybettim. Ben 2019 yılında burada 22 kişiyle çalışıyordum. Bu tozu görüp de masadan kalkan müşterim çok oldu. İnsanlar burada yemek yerken yemeğine toz geliyor. İnsanlar da ister istemez rahatsız olup kalkıyor. Buraya gelirken de insanlar patika yollardan gelmek zorunda. Kimse aracıyla buraya gelemiyor. 25 yıldan beridir burada esnaflık yapıyorum.
Şu anda dayanacak gücümüz kalmadı. İnsanlar burayı tercih etmiyorlar. Böyle bir yerde neden yemek yiyelim diyorlar. Devlet büyüklerine ve belediye başkanına sormak istiyorum.
Bu hak mıdır yani büyük bir şirket burada ticaret yapıyor. Kamu hizmeti diyorlar bende kamu hizmeti yapıyorum. Bizim haklarımızı savunacak kim var. Bu çalışma 2019 yılının mayıs ayında bitecekti. 4 yıl geçti üzerinden. 4 yıldır bitmedi. Çevredeki esnaflar da zarar görüyor. Benim istediğim şu buraya gelip çalışma ortamını bir görsünler. Ona göre karar versinler” şeklinde konuştu.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Bitmeyen metro esnafı isyan ettirdi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı devam eden Ataköy İkitelli metro istasyonu entegre çalışmalarının 4 yıldır bitirilememesi esnafı isyan ettirdi. Yenibosna’da 25 yıldır esnaflık yapan lokanta işletmecisi Murat Başaran, metro çalışmaları nedeniyle 4 yıldır işletmesinin zarara uğradığını anlattı. İşletmeci Başaran, “4 yıldır burada neyim var neyim yok kaybettim” dedi.