BALIKESİR/İHA- Kasım ayı ile birlikte koronavirüs vakalarında yaşanan artış yeni yılla birlikte düşüşe geçtiği görülüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Hayat Eve Sığar uygulamasında Kasım ayında yüksek riskli bölgeyi ifade eden kırmızı renk hakim olurken, yeni yılla birlikte vaka sayılarındaki düşüş rengi yeşile döndürdü. Uygulamada Balıkesir merkezi genelinde orta riskli alan uyarısı yapılırken 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar da şehir merkezinde yoğunluk oluşturdu.
Kasım ayında 500’lerle ifade edilen koronavirüs vakaları 3 Ocak tarihi itibariyle günlük 100'lü rakamlarına düştü. Günlük vaka sayılarındaki yaşanan düşüş vatandaşları memnun ederken, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Kasım ayından bu yana vaka sayılarında düşüşün yaşandığını belirterek vatandaşların alınan tedbirleri bire bir uygulamasıyla rakamların daha da düşeceğini ifade etti.
Vatandaş memnun
Yeni Çarşı’da esnaflık yapan Hikmet Karaman, “Vaka sayılarında düşüşler başladı, ölümlerde düşüşler yaşanıyor. Devletimizin, bakanlarımızın, doktorlarımızın dediğini harfiyen yaparsak bu işler düzelecek. Sokağa çıkma kısıtlamalarının vak'a sayılarında düşüşte önemi büyük, Televizyonlarda etkisi olduğunu görüyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olması lazım” diye konuştu. Balıkesirli İsmail Kurt ise vak'a sayılarındaki düşüşle ilgili görüşlerini, “Millet evde olunca tabi birazda bize yükleniyor. Ben bu hastalığın çabuk geçmesini istiyorum. Biraz daha düşsün. Ancak esnaf perişan. Sokağa çıkma kısıtlamasının vaka sayılarının düşmesinde etkisi var. Millet sağa sola fazla değmiyor o yüzden etkisi var” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs gazisi İsmail Arslan da, “Vaka sayılarındaki düşüş tabi ki hoşumuza gidiyor. Ama son zamanlarda mutasyon denilen bir olay var. Onun ne olduğunu çözemedik. Yani nedir, neyin nesidir, bu koronavirüsten daha mı etkili mi değil mi onun tereddüdü içerisindeyiz. Bence almamız gereken önlemleri sıkı bir şekilde almamız lazım. Şu dönemde öncelikle maske, mesafe, hijyene çok dikkat etmemiz lazım. Sokağa çıkma kısıtlamaları vak'a sayılarının düşüşünde çok etkili olduğunu düşünüyorum. Mesela bence 65 yaş üstünü iki gün, 18 yaş altını da okullar kapalı olmasıyla daha çok yapılırsa vak'a sayılarının düşeceğine eminim. Bakın şu son üç günlük yılbaşı kısıtlamasında bile vak'aların neredeyse yüzde 50’ye kadar düştüğünü, ölüm sayılarının düştüğünü görmekteyiz. Bu da iyiye işarettir. İnşallah aşının da ileriki zamanlarda bir faydası olur.”
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Balıkesir'de korona vakaları 5'te bire düştü
Balıkesir'de göre covid-19 vakalarında düşüş oldu.