İSTANBUL/İHA- Denizlerde yaşanan palamut bolluğu tezgahları süslemeye devam ediyor. İstanbul’un ünlü balık pazarları Karaköy ve Yenikapı’da palamut bolluğu yaşanıyor. Bu bolluk esnaflara göre 2 ay daha sürmesi bekleniyor. Fiyatları 30 ile 70 TL arasında değişen palamutlara vatandaşlar büyük talep gösteriyor. Balıkçılar palamutun yaklaşık 8-9 ay dondurucularda saklanabildiğini belirterek, vatandaşların fiyatlar artmadan donduruculara atmalarını söylüyor.
“PALAMUT BOLLUĞU 2 AY DAHA DEVAM EDER”
Bu sene palamuttan dolayı yüzlerinin güldüklerini vurgulayan Karaköy balıkçısı Yusuf Durmaz, “Bir aydır palamut bolluğu devam ediyor bunun 2 ay daha devam edeceğini ön görüyoruz. Fakat havalar fırtınaya dönerse bu bolluk yavaştan geriler. Palamuta büyük rağbet var. Bu sene hamsi ve istavrit yok. Balık her şeyden ucuz o yüzden müşterilerimiz alsınlar palamutları donduruculara atsınlar. Günlük 100 kilo palamut satıyoruz. Vatandaşlar beklemesinler palamutun fiyatı daha düşmez. Şu anda 1 kilo palamut 40 TL, yarım kilo ise 30-40 TL arasında satıyoruz. Diğer balıkların fiyatı ise hamsi 70 TL, istavrit 70 TL, çinakop 100 TL’den satıyoruz. En ucuz gene palamut” şeklinde konuştu.
“PALAMUT BUZLUKTA 7-8 AY DURABİLİYOR”
İki üç senedir palamutta bu kadar bolluk olmadığını belirten Yenikapı balıkçısı Şafak Gün, “Ortalama tanesi 1 kilo olan palamut var. Bu üç kişiye rahat yetiyor. Fiyatı ise 60-70 TL arasında değişiyor. Bu sıcağa göre bu bolluk var ise yağışlar gelirse fiyatlar daha da düşer. Bu bolluk biraz daha devam edecektir. Balıkçı olarak vatandaşlara söylüyorum palamut buzlukta 7-8 ay durabiliyor. O yüzden alsınlar koysunlar buzluklarına. Bir daha bu bolluğu göremeyebilirler” ifadelerini kullandı.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Balıkçılardan tüketicilere, Palamut bol, dondurucuya atın
İstanbul’daki Karaköy ve Yenikapı balık pazarlarında palamut bolluğu yaşanıyor. Bolluk sayesinde esnafın yüzü gülüyor. Ayrıca balıkçılar, tüketicilere, ’palamutu bol bol alın, dondurucuda saklayın’ tavsiyesinde bulundu.