İSTANBUL/İHA- Aydos Ormanı içerisindeki gölün çevresinde bulunan işletmeciler, gölün üst kısmında bulunan ahırlardan gelen hayvansal atıkların ve gölün yakınında bulunan su istasyonundan gelen atık suların göle akması nedeniyle gölde yaşayan balıkların öldüğünü belirterek, bunun yanı sıra kötü kokulardan ve çevre kirliliğinden dolayı kendi müşterilerin azaldığını ifade ederek yetkililerden yardım istedi.
İNSANLARIN VE GÖLDE YAŞAYAN CANLILARIN HAYATI TEHLİKEDE
Göle akan kirli su ve atıkların gölde yaşayan canlıları tehdit ettiğini belirten işletme çalışanı İsmail Öztürk, Ben burada ikamet ediyorum. Göl simsiyah bu durumdan rahatsız oluyoruz. Gölün böyle kirli olmasının sebebi, göle gelen derenin üzerinde bulunan su fabrikası, ahırlar ve evlerin kanalizasyon çukurlarının buraya bağlantılı olmasıdır. Burada çok kötü koku yapıyor. Sivrisinekler çoğaldı müşteriler de durmuyor. Atık ve kirli sulardan dolayı balıklar ölüyor, gölde yaşayan yayınların sazan balıklarının cansız bedenlerini kıyıya vurmuş buluyoruz. Yetkililerin bu durumla ilgilenmesini istiyoruz. Bu atıklar ve kötü koku hem bizim, hem müşterilerimizin hemde gölde yaşayan canlıların hayatını tehdit ediyor” diye konuştu.
Öte yandan Aydos Ormanı’nda atıklardan kirletilen göl drone ile havadan görüntülendi.
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
22:27 Norveç’te kraliyet davası: Veliaht Prens'in üvey oğlu bıçakla tehditten gözaltına alındı
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
Aydos Ormanı'nın gölüne akan atıklar ve kirli sular canlıları tehdit ediyor
İstanbul'da Aydos Ormanı’nın iç kısmında bulunan tabiat harikalarından olan göle akan kirli su canlıları ve eko sistemi tehdit ediyor. Kirli suların aktığı göl havadan görüntülendi.
