AMASYA/İHA- Amasya’da sonbaharın gelmesiyle birlikte ormanlardaki renk cümbüşü görenleri cezbediyor. İlkbahar ve yaz boyunca dağların üzerini kaplayan yeşil örtü, sonbaharın gelmesiyle yerini sarı, yeşil ve kırmızının birbirinden farklı tonlarına bıraktı.
Amasya’nın Taşova ilçesinde, denizden 1050 metre yükseklikte bir krater gölü olarak bilinmesine karşın, aslında küçük bir akarsuyun etraftan gelen yıkıntılarla tıkanması sonucu oluşmuş, doğal bir set gölü olan Boraboy Gölü sonbaharda sarı, yeşil ve kırmızının birbirinden farklı tonlarının görülebildiği muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor. Sonbaharın tüm renklerinin bir arada görülebildiği Boraboy Gölü’ne gelen ziyaretçiler, tabloları aratmayan eşsiz manzarayı çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor.
Doğasever ve fotoğrafçılara adete bir görsel şölen oluşturuyor. Gelen ziyaretçiler bir yandan manzaranın tadını çıkarırken diğer yandan bol oksijen alıyor. Göl etrafında bulunan yürüyüş yolu sayesinde gelen ziyaretçiler manzarayı ve doğanın tüm renkleri bir arada görebiliyor.
Garson Tuana Taşar, “Bu yaz çok yoğun olan yaz sezonumuzu kapattık. Sonbahar sezonumuza geçiş yaptık. Özellikle kırmızı, sarı, yeşil tonlarına hakim olduğu muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerimiz bu anı fotoğraflarla ölümsüzleştirebiliyor. Gelen ziyaretçiler bir yandan manzaranın tadını çıkarırken diğer yandan oksijen alabiliyorlar. Tabloları aratmayan bu manzaraya tüm ziyaretçilerimizi bekliyoruz” dedi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Amasya'da tabloları aratmayan manzara
Türkiye'nin turizm cenneti Amasya'nın Taşova ilçesi Boraboy Gölü Tabiat Parkı sonbaharın renklerine büründü.