Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Kırım Platformu Kuruluş Zirvesi öncesinde Ukrayna Kamu Televizyonu UA TV ile düzenlediği mülakatta, zirveye katılma nedenine ve Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ile Kırım’ın ilhakına ilişkin görüşlerine değindi. Sözlerine, zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı ve ülkemizi temsil etmekten onur duyduğunu belirterek başlayan Çavuşoğlu, Kırım’ın illegal bir şekilde ilhakını tanımadıklarını ve tanımayacaklarını vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, "Öncelikle bu Kırım Platformu Zirvesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ı ve ülkemi temsil etmekten onur duyuyoruz. Özellikle bu zirveye Ukrayna’nın sınır ve toprak bütünlüğüne olan desteğimizi ve Kırım ve Kırım Tatarlarının haklarına verdiğimiz önemi göstermek için geldik. Kırım’ın illegal bir şekilde ilhakını hiç tanımadık ve tanımayacağımızı da sürekli vurguluyoruz. Ama sadece bunu söylemek yetmez Kırım ve Ukrayna’nın sınır ve toprak bütünlüğünü Ukrayna’yı destekleyen diğer dost ve müttefik ülkelerle beraber her platformda dile getiriyoruz, desteğimizi vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.
Mülakat sırasında, Kırım Platformu’nun bu konuda ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün savunması konusunda önemli bir rol üstleneceğine inandığını aktaran Çavuşoğlu, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i de bu konudaki girişimleri nedeniyle tebrik etti. Çavuşoğlu, "Kırım Platformu’nun bu doğrultuda yani Kırım ve Kırım Tatarlarının haklarının savunulması ve Ukrayna’nın sınır ve toprak bütünlüğünün savunması konusunda çok önemli bir rol üstlenileceğine inanıyorum. Başkan Vladimir Zelenskiy’i ve dost Ukrayna’yı da bu girişiminden dolayı tebrik ediyorum" dedi.
"TÜRKİYE VE UKRAYNA OLARAK İLİŞKİLERİMİZDE HİÇBİR SORUN YOK"
UA TV ile düzenlediği mülakatta, Türkiye ve Ukrayna arasındaki ilişkilerde sorun yaşanmadığının ve bu ilişkilerin daha da gelişmesi için çalıştıklarının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye ve Ukrayna olarak ilişkilerimizde hiçbir sorun yok. Tam tersine mükemmel ilişkilerimiz var. Ve ilişkilerimizi farklı alanlarda daha da geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Ekim ayında Ortak Stratejik Planlama Toplantısı için tekrar Ukrayna’ya geleceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Ekim ayında Ortak Stratejik Planlama Toplantısı’nı sevgili dostum Dmitro Kuleba ile beraber gerçekleştirmek için tekrar Ukrayna geleceğim" dedi.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Ukrayna'nın sınır ve toprak bütünlüğüne olan desteğimizi göstermek için geldik
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Uluslararası Kırım Platformu’nun Kuruluş Zirvesi öncesi Ukrayna Kamu Televizyonu UA TV ile gerçekleştirdiği mülakatta, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkinin önemine ve Kırım meselesine değindi. Çavuşoğlu, "Özellikle bu zirveye Ukrayna’nın sınır ve toprak bütünlüğüne olan desteğimizi ve kırım ve kırım tatarlarının haklarına verdiğimiz önemi göstermek için geldik" dedi.