Yasal olmayan şekilde sandıkların kapanmasından sonra bazı bölgelerde oyların kabul edildiğini ve Demokrat Parti Adayı Joe Biden’a fazla oy yazıldığını ifade eden Trump “Eğer yasal oyları saysanız kolayca kazandığımı görürsünüz” dedi.
Posta yolu ile oy kullanılan ve Biden ile olan yarışında kilit rol oynayan Georgia, Nevada ve Arizona eyaletlerinde sayımın ne kadar uzun sürdüğüne dikkat çeken Trump bu eyaletlerde “Seçmen sahtekarlıkları” olduğunu söyledi.
Trump eyaletlerden yapılan açıklamaya karşın Wısconsin ve Michigan’da kazandığını iddia ederken “Büyük bir farkla kazanıyorduk ama sonrasında gizlice oylarımız çalındı” dedi.
OYLARI TAKİP ETMEMİZ ENGELLENDİ
Trump seçimlerde önem taşıyan Michigan ve Wisconsin eyaletlerinde bilinçli olarak Cumhuriyetçi Parti temsilcilerinin oy sayımını takibine izin verilmediğini söyledi. Ellerindeki kanıtlarla gerekirse yüksek mahkemeye kadar gidebileceklerini söyleyen Trump “Bu seçimi çalmalarına izin vermeyeceğiz” dedi. Ayrıca Demokrat Partinin yönetimde olduğu Georgia gibi eyaletlerde oy sayımlarının bir süreliğine durduğuna ondan sonra bir anda ortaya çıkan posta yolu ile kullanılmış olan oylarda sadece Biden’ın isminin ortaya çıktığını ifade eden Trump “Bu konuda aylardır uyarıyorum” dedi.
Posta yolu ile aniden ortaya çıkan oylarla ilgili olarak bir çok eyalette dava açtıklarını söyleyen Trump avukatların bu yasal süreci takip edeceğini belirtti.
CUMHURİYETÇİ PARTİ SEÇİMLERDE BAŞARILI
Trump Cumhuriyetçi Parti’nin seçimlerde genel olarak başarılı olduğunu söyleyerek “Bu yıl Cumhuriyetçi kadınların yılı. Kongreye daha önce olmadığı kadar Cumhuriyetçi kadın seçildi” dedi.
Kazançlarının kendisine baştan beri karşı olan medya tarafından gölgelendiğini ifade eden Trump “Medya bilerek yanlış bilgi veriyor. Verilen oy miktarları komik” dedi.
Başkanlık yarışında Biden şu anda 253 delege oyu ile Trump’ın önünde. Biden Nevada’da %0,9, Arizona’da %1,6 ile önde giderken Trump Pennsylvania’da %0,7, Kuzey Carolina’da %1,4 ve Georgia’da %0,1 önde. Seçimlerin bu şekilde tamamlanması durumunda Biden’in yeni başkan olması kesinleşirken açılan davaların ve sayılamayan oyların bulunması her iki adayın da şansının devam ettiğini gösteriyor.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Trump'tan flaş iddia
Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Trump seçimlerde yolsuzluk olduğunu iddia etti.