ABD’nin Kaliforniya eyaleti merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, bir uzay görevine daha imza attı. ABD’nin Florida eyaletinde yer alan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü’nün Uzay Fırlatma Kompleksi 40’dan (SLC-40) Falcon 9 uzay roketinin kullanıldığı Starlink uzay görevinin fırlatma evresi başarı ile tamamlandı. Toplamda 60 adet Starlink uydusunun uzaya gönderilmesi hedefleyen Space X, Starlink görevinde 1. Evre roketinin ana gövdeden ayrılma işleminin başarılı olduğunu belirtti. Space X tarafından geliştirilen Flacon 9 roketinin otonom fırlatma kapsülü B1060-5’in, ana gövde ile ayrılma evresini tamamlayarak yer yüzüne iniş evresini başarı ile tamamladığı kaydedildi. Space X tarafından yapılan açıklamada, Starlink görevinin hedeflenen noktaya ulaşmasının ardından 60 adet Starlink uydusunun konuşlandırma işleminin başarılı bir şekilde gerçekleştiği ifade edildi.
Öte yandan, Space X, yarın Florida eyaletinin Merritt Adası’nda bulunan Kennedy Uzay Üssü’nün Fırlatma Kompleksi 39A’dan, 60 adet Starlink uydusunun taşınacağı bir diğer Falcon 9 Starlink görevi daha gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bugün gerçekleştirilen başarılı fırlatmanın ardından Falcon 9 uzay roketi, şu ana kadar toplamda 5 fırlatma görevi gerçekleştirmiş oldu. Bugünkü başarılı fırlatmanın ardından yörüngeye binden fazla Starlink uydusu yerleştiren SpaceX, Starlink görevi çerçevesinde uzaya bin 440 adet uydu yerleştirmeyi planlıyor.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
SpaceX Starlink görevini başarılı bir şekilde tamamladı
SpaceX, ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü'nden gerçekleştirdiği ve 60 adet Satrlink uydusunu taşıyan Falcon 9 uzay roketini Starlink görevini başarılı bir şekilde tamamladı.