Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 30 Ekim gün boyunca ve 31 Ekim sabaha karşı insani ateşkes ihlallerini sürdüren Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordusuna ait birliklerinin bulunduğu mevkileri ve cephe hattına yakın sivil yerleşim birimlerine çeşitli silahlarla, top ve roketatar sistemleriyle ateş açtığı bildirildi. Açıklamada, Ağdere, Hocavend ve Gubadlı istikametinde Azerbaycan birliklerinin aldığı önlemler sonucunda Ermenistan ordusunun kayıplar verdiği belirtildi. Cephenin farklı yönlerinde çıkan çatışmalarda Ermenistan’a ait çok sayıda asker, 2 T-72 tankı, 2 "Smerch" ve 2 BM-21 Grad çok namlulu roketatar sistemleri, 12 topçu bataryası, 1 Osa uçaksavar roket sistemi, 1 radar istasyonu ve 2 askeri aracın imha edildiği aktarıldı. Tüm cephe boyunca durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu ifade edildi.
Ermenistan, sivilleri hedef almayı sürdürüyor
Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ayrıca, Ermenistan ordusunun yerel saatle 06.00’dan itibaren Terter, Ağdam ve Ağcabedi bölgelerinde sivil yerleşim birimlerini hedef almayı sürdürdüğü duyuruldu.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Sivilleri hedef alan Ermenistan kayıplar vermeye devam ediyor
Ağdere, Hocavend ve Gubadlı yönünde Azerbaycan birliklerine saldırı girişiminde bulunan Ermenistan ordusunun kayıplar verdiği bildirildi.