Rusya’nın uzakdoğusundaki Kamçatka yarımadasında 3’ü mürettebat, 13’ü turist olmak üzere toplam 16 kişiyi taşıyan Mİ-8 tipi helikopter turistik bir gezi kapsamında Kronotsky doğa rezervinden geçerken Kuril Gölü’ne düştü. Vityaz-Aero şirketine ait helikopterin, Petropavlovsk-Kamchatsky kenti yakınlarındaki bir yanardağ olan Khodutka’ya doğru hareket ederken irtifa kaybetmesi sonucu düştüğü belirtilirken, olayda 8 kişinin 125 metre derinliğe gömülen helikopterin içinden çıkamadığı için hayatını kaybettiği bildirildi. Yolcular arasında bir de çocuk bulunduğu öğrenildi.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı ekiplerin düşen helikopterin enkazına 5 dakika içinde ulaştığı ve yaralıları hemen göl üzerinden alarak hastaneye sevk ettiği açıklanırken, kazadan yaralı olarak kurtulanların sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.
Helikopterin genel bakımlarının geçtiğimiz yıl yapıldığı ve yola çıkmadan önce de kontrollerin usulüne uygun olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Uçağın motor arızası veya pilotaj hatası sonucu düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, olayla ilgili ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Arama kurtarma ekipleri ise 125 metre derinliğe gömülen helikopterdeki 8 kişinin cesedini çıkarmak için çalışma başlattı.
17:47 Fon soruşturması: Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ifadeye çağrıldı
17:43 Alman otomotiv devinden zarar uyarısı: Kar yüzde 15 düştü
17:31 Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den istifa etti: 'Bağımsız devam edeceğim'
17:30 Bakan Gürlek'ten yasa dışı bahis operasyonları açıklaması: 9 ayda 5 bin 949 şüpheli tutuklandı
17:20 Esenyurt'ta iki metrobüs çarpıştı: Yaralılar var
16:53 Narin Gümrük ve Elsan Global Lojistik New York'ta ofis açtı
16:50 Trump’ın seçim yenilgisi Avrupa ve küresel piyasalar için ne anlama geliyor?
16:33 Beşiktaş'ın Avrupa maçı kadrosu açıklandı
16:32 Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi: Uyuşturucu suçundan yargılanıyorlardı
16:03 Fransa'da kan bankalarına siber saldırı: Kan stokları tehlikeye girdi
15:40 AKOM'dan İstanbul için kritik sağanak ve fırtına uyarısı: Saat 16.00'ya dikkat
15:37 Hamaney: ABD'deki seçim sonuçları Washington'ın İran'a yönelik düşmanlığını değiştirmeyecek
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
Rusya'da 16 kişiyi taşıyan helikopter göle düştü
Rusya’nın Kamçatka yarımadasında 16 kişiyi taşıyan Mİ-8 tipi helikopterin göle düşmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetti.