KKTC’nin Gazimağusa ilçesine bağlı Yiğitler köyünde 2 katlı bir bina gece geç saatlerde çöktü. Kerpiçten yapıldığı belirtilen bina büyük bir gürültüyle yıkılırken, Raşit Özsağlam, Hacer Özsağlam ve Müseret Özsağlam enkaz altında kaldı. Köylülerinin yardımıyla enkaz altından çıkarılan 3 kişi Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Raşit Özsağlam tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Hacer ve Müseret Özsağlam’ın hastanedeki tedavisi ise sürüyor.
Polis tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, ’’Yiğitler köyünde Yusuf Alçıcı Caddesi No. 17 adresinde sakin Raşit Özsağlam (E-70), Hacer Özssağlam (K-65) ve Müseret Özsağlam (K-34) ile birlikte yaşadığı eski, kerpiçten inşa edilmiş 2 katlı binanın çökmesi sonucu oluşan moloz yığınlarının altında kaldı. Tüm şahıslar olay yerine gelen köylülerin yardımı ile moloz yığınlarının altından çıkarıldı. Raşit Özsağlam ambulans ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi” denildi.
Açıklamada ayrıca, olayda yaralanan Hacer Özsağlam ile Müseret Özsağlam’ın hastanede müşahede altında olduğu belirtilerek, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
KKTC'de 2 katlı bina çöktü, 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 2 katlı bir binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 3 kişiden 1’i hayatını kaybetti.
