Japonya’nın farklı kesimlerinde yaklaşık 10 gündür etki gösteren şiddetli sağanak yağış bu kez ülkenin Shimane eyaletini vurdu. Unnan şehrindeki 13 bin 702 hanede yaşayan 36 bin 861 kişiye yönelik üst düzey acil durum uyarısı yapılırken, aynı eyaletteki sahil kasabası Iinan’daki 2 bin 52 hanede yaşayan 4 bin 688 kişi için tahliye emri yayınladı. Yetkililer riskli bölgelerde yaşayan sakinleri sel ve heyelan riskine karşı tetikte olmaya çağırdı. Halka binaların üst katlarına çıkma ve şehrin yüksek kesimlerine gitme uyarısı yapıldı.
BAZI BÖLGELERİ SEL BASTI
Shimane eyaletinde bulunan Sami Nehri’nin birçok yerinde taşkınlar meydana geldiği belirtilirken, bazı bölgeleri sel bastığı amatör kameralara yansıdı. Ayrıca Akita eyaletindeki Yurihonjo şehrinde de yoğun yağış nedeniyle araçların trafikte ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Sel sularının bölgede seyreden bir otobüsün içine girdiği anlar yolcular tarafından kaydedildi.
ÖLÜ SAYISI 10’A YÜKSELDİ
Öte yandan, Shizuoka eyaletindeki Atami şehrinde 3 Temmuz’da görülen yoğun yağışın ardından yaşanan sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 10’a yükseldiği bildirildi. Kendilerinden haber alınamayan 18 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi.
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
Japonya'da sel felaketi nedeniyle binlerce kişiye tahliye emri verildi
Japonya’da ülkenin bazı bölgelerinde meydana gelen sel baskınları nedeniyle Shimane eyaletinde yaşayanlar için acil durum uyarısı yapılırken, 4 bin 688 kişiye yönelik tahliye emri yayınladı.
