Korona virüs salgınının ikinci dalgasıyla mücadele edilen Hindistan’da sağlık sistemi çöküyor. Haftalardır oksijen sıkıntısının yaşandığı ülkede hastanelerden acı haberler gelmeye devam ediyor. Başkent Yeni Delhi’de bulunan Özel Jaipur Golden Hastanesinde tedavi altında olan 20 korona virüs hastasının oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Hastane doktoru DK Baluja, "Hükümetten bize oksijen tahsis edilmişti. Tedarik işlemi dün akşam saat 17.00’de (yerel saatle) gerçekleştirilecekti ancak gece yarısı geldi. O zamana kadar 20 hasta hayatını kaybetti. Tedarik işlemi 7-8 saat gecikti ve dün gece aldığımız miktar, gerekli tedarikin yalnızca yüzde 40’ıydı" ifadelerini kullandı. Hastanede oksijen basıncının bir süre düşük olduğunu belirten doktor, oksijene ihtiyaç duyan hastaların bu durumda "kesiklikle baş edemeyeceğini" vurguladı.
Yeni Delhi’deki Özel Sir Ganga Ram Hastanesinde de dün 25 hasta benzer koşullar altında yaşamını yitirdi.
Hindistan’da vaka ve ölüm sayısında yeni rekor
Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 346 bin 786 yeni vaka tespit edildiği ve 2 bin 624 kişinin de virüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Son 24 saatte kaydedilen vaka ve ölüm sayıları ile salgında yeni rekora ulaşıldı. Ülkede art arda 4. günde rekor sayıda vaka kaydedilirken, son 3 günde ise 300 binden fazla vaka tespit edilmiş oldu. Hindistan’da 21 Nisan’da 295 bin 41, 22 Nisan’da 314 bin 835, 23 Nisan’da ise 332 bin 730 pozitif vaka kayda geçmişti. Dünya genelinde en çok korona virüs vakasının görüldüğü ülkeler arasında 2. sırada yer alan Hindistan, ölüm sayısında ise 4. sırada.
Ülkenin dört bir yanındaki hastaneler, oksijen tedariki konusunda sıkıntısı yaşarken, hükümete yardım çağrısında bulunuyor. Başkentin önde gelen hastanelerinden biri olan Batra Hastanesinin yönetiminden Dr. Sudhanshu Bankata, Hiny basınına yaptığı açıklamada, "Her hastanede oksijen tükeniyor" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Hindistan'da hastanelerde oksijen krizi, 20 korona hastası öldü
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de tedavi gören 20 korona virüs hastası, oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede son 24 saatte kaydedilen 346 bin 786 vaka ve 2 bin 624 ölüm ile salgında bir kez daha rekor seviyeye ulaşıldı.