Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV), Baden-Vürtemberg, Bavyera ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde Bernd fırtınası şiddetli yağış ve sele neden oldu. Bölgeyi etkisi altına alan sel sonucu en az 5 kişi hayatını kaybetti, 60 kişiden ise haber alınamıyor.
Rhineland-Pfalz eyaletinin Ahrweiler bölgesinde şiddetli fırtına ve selde en az 4 kişi hayatını kaybederken, Schuld kasabasında ise 6 ev kullanılamaz hale geldi. Bölgede bazı evlerin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu da açıklandı. Evlerinde mahsur kalan bölge halkı, evlerinin çatılarına çıkarak yardım bekledi. Halk, seslerini evlerinin çatılarından duyurmaya çalışırken kurtarma ekiplerinin kısa süre içerisinde başladığı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Renanya-Palatina eyaletindeki Koblenz kentindeki polis, "Evlerin çatılarda kurtarılması gerekenlerin sayısı henüz net değil. İtfaiye ve kurtarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını devam ediyor" ifadesini kullandı. Bernd fırtınası nedeniyle Almair çok yerleşim yerinde toprak kaymaları oldu, sokaklar sular altında kaldı, yüzlerce mahzen doldu ve demiryolu ve karayolu trafiği kesintiye uğradı.
NEHİRLERİN SU SEVİYESİ YÜKSELDİ
Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz’ın yanı sıra, şiddetli yağış Baden-Württemberg, Saksonya ve Bavyera eyaletlerini de etkiledi. Yetkililer, nehirlerin seviyesinin önümüzdeki günlerde yükselmeye devam edebileceğini ifade etti. Bad Neuenahr-Ahrweiler, Sinzig ve Bad Bodendorf kasbalarında Ahr nehrine 50 metre mesafedeki tüm binalar tahliye edildi.
Kuzey Ren-Vestfalya’nın güneybatısındaki Euskirchen’deki Steinbachtalsperre Barajı fırtına nedeniyle yıkılma tehlikesi oluşturduğunu ifade eden polis, baraj yakındaki bir otoyolun trafiğe kapatıldığını açıkladı. Baraja yakın bölgelerde ikamet eden bine yakın kişi tahliye edildi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Almanya'da sel felaketi
Almanya’da etkili olan sağanak yağışların ardından meydana gelen selde en az 5 kişi hayatını kaybederken, 60 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.