ABD’nin Florida eyaletine bağlı Miami Beach’in kuzeyindeki Surfside’da 24 Haziran’da kısmen çöken 12 katlı binanın ayakta kalan kısmı patlayıcılar kullanılarak kontrollü bir şekilde yıkıldı. Güvenlik olmadığı gerekçesiyle yerel saatle 22.30 sıralarında tamamen yıkılan bina, saniyeler içinde yerle bir oldu. Yetkililerin kontrolünde gerçekleştirilen yıkım anları kameralar tarafından da saniye saniye kaydedildi.
ŞU ANA KADAR 24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Öte yandan, enkaz alanındaki arama-kurtarma çalışmaları, binanın ayakta kalan kısmı için kontrollü yıkım kararı alınmasıyla geçici olarak durdurulmuştu. Binanın yıkım tarihi Karayipler’i vuran Elsa Kasırgası’nın Salı günü Florida’ya ulaşacağı beklentisiyle öne çekilmişti. Geçtiğimiz 24 Haziran’dan çöken binada şu ana kadar 24 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 121 kişiden hala haber alınamıyor.
2018 TARİHLİ RAPORDA YAPISAL EKSİKLİKLER BELİRTİLMİŞTİ
40 yıllık binada meydana gelen çökmenin kesin nedeni henüz bilinmezken, bir mühendislik firması tarafından 2018 yılında hazırlanan yapısal saha araştırması raporunda binada "yapısal eksiklikler bulunduğu" bilgisi yer almıştı. Raporda yaklaşık 3 yıl önce bir mühendis, binanın havuz güvertesinin altındaki beton levhada yapısal hasar ve otoparkta bulunan "çatlama ve parçalanma" ile ilgili endişelere dikkat çekmişti. Havuz güvertesi ve giriş tahrikinin altındaki su yalıtımında tespit edilen hatanın "büyük yapısal hasara" neden olduğu öne sürülen raporda, su yalıtım malzemelerinin ömrünü tamamladığı ve tamamen değiştirilmesi gerektiği ifade edilmişti.
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
ABD'de bir kısmı çöken bina patlayıcılarla yıkıldı
ABD’nin Florida eyaletinde şu ana kadar 24 can kaybının yaşandığı kısmen çöken binanın geri kalan kısmı patlayıcılarla kontrollü bir şekilde yıkıldı.
