TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
Hayki kimdir?

Hayki kimdir?

Hayki kimdir?

Susamam adlı parçada 'Adalet' ile ilgili kısmı seslendiren sanatçı kimdir?
Doğma büyüme Kadıköy'lü Hayki'nin gerçek adı Aytuğ Tunal. 1983 doğumlu olan sanatçı, nefesi yettiğince yanlış olan ne varsa müziğiyle karşısında duracağını belirtmiştir.



1995'ten beri rap müziğiyle ilgilenen Hayki, 2000 yılında kendi yazdığı rap müzikleri seslendirmeye ve kayıt altına almaya başlamıştır.

Askere gitmesi nedeniyle rap müziğine ara vermek zorunda kalan rap sanatçısı, askere gidene kadar kurduğu gruplar ve arkadaş çevresi ile bir kaç kayıt almıştır. Askerden geldikten sonra Kaplan ve Garez ile 2004'de ihtilal adlı grubu kurmuştur. Rap müzikte fazlasıyla iddialı olduklarını belirterek rap müzikte ihtilal yapacağını söylemiştir.

Grupla beraber “ Tüylerin Diken Diken” ve “Kuralda Biziz Kral Da” isimli iki adet underground albüm çalışmasını çıkarmışlardır. Ardından Kraliçe(YAS) ile birlikte ŞŞŞ! adlı albümü hazırlayan Hayki, bu dönemde hayran kitlesini artırmıştır.

Şimdilerde 'Susamam' adlı şarkıda adaletle ilgili kısmı seslendiren sanatçı, toplumsal konularla ilgili sorunlara dikkat çekerek ön plana çıkıyor.