TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
Esra Erol kimdir?

Esra Erol kimdir?

Esra Erol kimdir?

12 Mayıs 1982'de İstanbul Eyüp'de dünyaya gelmiştir. Türk program sunucusudur.

Göçmen bir baba ile Sinoplu ( Ayancık ) annenin 5 kızından ortancası olarak 12 Mayıs 1982'de İstanbul Eyüp'de dünyaya gelmiştir. Türk program sunucusudur.  

Babası polis olduğu için pek çok memleket gezmiştir. Kız lisesi “ Çini Seramik ” mezunudur.Radyo ve Televizyon sektörünü seçerek bu yönde adımlar atmıştır.Bu doğrultuda Kütahya Destan TV’de yayınlanan Tatlı Cadı adlı TV programı ile televizyon dünyasına giriş yaptı. Sonrasında İstanbul'a gelen ünlü diksiyon, haber spikerliği ve tiyatro eğitimi aldı.

Televizyon’a ilk adımını Kanal D’de yayınlanan Turkuaz adlı programın sunuculuğunu yaparak başlayan Erol, sonrasında Technology Channel’da Siemens Mobile kuşak programının sunuculuğunu yapmıştır. Bugünkü kariyerinin temellerini Flash TV’de yayınlanan “Dest-i İzdivaç” programıyla atan Erol, sonrasında Star TV’de “Esra Erol’la İzdivaç” adlı programı sunmaya başladı ve televizyon yıldızı olarak herkesin tanıdığı bir isim haline geldi. Star TV ile yollarını ayıran Esra Erol, beş sezondur ATV’de “Esra Erol’da Evlen Benimle” adlı programı sundu şu anda Fox TV'de Esra Erol programını sunmaktadır.

Esra Erol, 2010 yılının 2 Temmuz’unda Kürt İdris’in oğlu olan Ali Özbir’le sunuculuğunu kendisinin yaptığı programında canlı yayında dünya evine girdi. Bu evlilikten 23 Temmuz 2011 tarihinde İdris Ali adında bir erkek çocuğu dünyaya geldi.

Esra Erol, 2004 yılında Kanal 7’de yayınlanan Kalp Gözü adlı dizide, Cennet Mahallesi adlı TV dizisinde, 2005’te Başkan adlı TV filminde, aynı yıl Tuzak adlı TV dizisinde, 2009 yılında Kanal-İ-zasyon adlı sinema filminde konuk oyuncu ve 2010 yılında da Kamerayla İzdivaç adlı filmde roller üstlendi.

Esra Erol, uzun süreden beri yayınlanmakta olan evlilik programlarıyla birçok kişinin mutluluğuna aracılık etmektedir. Son dönemde, popülaritesinin artması nedeniyle de sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Esra Erol, kadınlara şiddete karşı kaleme aldığı kitabıyla da, şiddete uğrayan kadınların sesi olmaya onlara destek vermeye çalışmaktadır.