İptal edilen düzenlemenin tarhiyatı mı olur demeyin, bal gibi olur. Neden mi? Çünkü, düzenlemenin iptal edildiğinden kimsenin haberi yok, maalesef bunu duyuran da yok, uygulama birliği sağlayan da!
İptal edilen düzenlemenin tarhiyatı mı olur demeyin, bal gibi olur. Neden mi? Çünkü, düzenlemenin iptal edildiğinden kimsenin haberi yok, maalesef bunu duyuran da yok, uygulama birliği sağlayan da!
Devletimiz koronavirüs salgınından etkilenen sektörlere vergi ve SGK ertelemeleri, KDV oran indirimleri, kredi desteği, kısa çalışma ödeneği vb. olmak üzere çok sayıda kolaylık ve destek sağladı, sağlamaya da devam ediyor.
Şimdi içinizden 'Bu yaz sıcağında ve adli tatilde yine ne oldu da kafalar karıştı?' diyorsunuz değil mi?
Kim ne derse desin, Devletimiz vatandaşların sorunlarına karşı oldukça duyarlı. Kamuoyu, sektörler, sivil toplum örgütleri, oda ve borsalardan gelen sorunları değerlendirip, vakit geçirmeden çözüme kavuşturuyor.
Pandemi sonrası tüm Dünya ülkelerinde ekonomiye, hane halklarına, iş dünyasına verilen teşvikler, hibeler, krediler tam gaz devam ediyor.
Hemen itiraf edelim, ülkemizdeki şirketlerin tamamına yakın kısmı, kurumsal bir yapıya sahip değil! Yani, aile şirketi. Bu da ister istemez bazı sakıncaları beraberinde getiriyor. Patronlar veya şirket ortakları, şirket ile kendileri arasında herhangi bir fark görmüyor ve şirkete ait para, gayrimenkul vb. kıymetleri istedikleri gibi kullanabileceklerini düşünüyorlar.
Hemen yanlış anlamayın, bu uygulama kamu kurumları ve kamu yöneticileri için geçerli değil, kamu personeline makam aracı tahsisinde herhangi bir sorun yok. Maliye'nin araç tahsisini ücret sayan görüşü, özel sektör yani şirketler ve araç tahsis ettikleri yöneticiler için geçerli.
Varlık Barışı, yararlananlara ciddi vergisel avantajlar sağlayan önemli bir düzenleme. Kimilerine göre köprüden önceki son çıkış. Bana göre de, 1 taşla 8 kuş vurmanın, ciddi vergisel avantaj sağlamanın şu an için tek yolu.
Başlığı olur okumaz, şaşkın bir şekilde "şimdi bu da nereden çıktı" dediğinizi duyar gibiyim.
OGÜNhaber Sitesi'nde 12 Haziran 2020 tarihinde yayınlanan yazımızda; yaşanan ekonomik sıkıntılar, koronavirüs salgını ve buna karşı alınan önlemler falan derken, VERBİS'in bir türlü şirketlerin önceliklendirilmiş konuları arasına alınamadığını, bu nedenle de, uygulamaya girişinin bir kaç kez ertelendiğini belirterek, 30 Haziran'da sona erecek olan başvuru süresinin yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini ifade etmiştik.