TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Yol-İş'te Ağar yeniden başkan

Mehmet Yolasığmazoğlu, Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği görevini korudu...
Yol-İş'te Ağar yeniden başkan
İrfan Salcı - YOL-İŞ Genel Merkez Genel Kurulu'nda Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri güven tazeledi.

Türkiye Yol-İş Sendikası 11. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türkiye KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar’ın yaptığı Genel Kurul'da, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Yapılan seçim sonucunda; İsmet Tan ve Bekir Avcı Genel Başkan Yardımcılığı, Tevfik Özçelik Genel Sekreterlik, Yusuf Doğan Genel Mali Sekreterlik, Kastamonulu hemşerimiz Mehmet Yolasığmazoğlu Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği, Ahmet Kılıç Genel Eğitim Sekreterliği, Recep Karakaşlı ise Genel Mevzuat Sekreterliği görevlerini korudular.
 
Genel Kurula; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Devlet eski Bakanı hemşerimiz Murat Başesgioğlu'nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
 
Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, taşeron işçilerin kadroya kavuşmalarına ilişkin yaptıkları mücadeleyi anlattığı konuşmasında, taşeron işçilik sorununu kamuoyunun gündemine taşıdıklarını ve bunun sonucunda çok sayıda işçinin kadroya geçişini sağlamalarına rağmen, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde taşeron yanında çalışan YOL-İŞ üyesi yaklaşık 10 bin işçinin kadroya geçirilmemesi sonucunda mağdur olduklarını ifade etti. Ramazan Ağar yaptığı konuşmada, Karayolları’nda, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nde, İl Özel İdareleri’nde ve KİT’lerde çalışan, ancak kapsam dışı bırakılan binlerce taşeron işçisinin kadroya alınması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Yolasızmazoğlu'na coşkulu karşılama
 
ANKARA'da gerçekleştirilen Yol-İş Genel Kurulu'nda Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği görevini koruyan Kastamonulu hemşerimiz Mehmet Yolasığmazoğlu, Genel Kurul'un ardından ilk kez geldiği memleketi Kastamonu'da coşkuyla karşılandı. Yol-İş başkanları Sadık Düzgün ve Mehmet Çelik'in yanı sıra Karayolları ve İl Özel İdaresi çalışanlarının da katıldığı karşılama programında duygu dolu anlar yaşayan Yolasığmazoğlu, kendisini karşılamaya gelen herkese teşekkürlerini sundu.
Yorum Yazın