TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Yayla Köyünde 1000 kişiye iftar verildi

Cide Güren bölgesi köylerinden Yayla Köyünde düzenlenen iftar davetinde yaklaşık 1000 kişi oruçlarını birlikte açtı.
Yayla Köyünde 1000 kişiye iftar verildi
İrfan Salcı - Güren Yayla Köyü Derneği tarafından organize edilen iftar programı, Yayla Köyü Çok Amaçlı Köy Konağında gerçekleşti.  Cide ilçe merkezi ve çevre köylerden yüzlerce kişinin katıldığı iftar davetine, Cide Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan, Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, Cide Emniyet Müdürü Musa Zabun, Cide Jandarma Garnizon Komutanı Çahatau Öztürk, Cide Müftüsü Ahmet Kocakoç, AK Parti Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Hasan Yağcıoğlu, AK Parti Cide İlçe Başkanı Mustafa Aygen ve yönetimi, CHP Cide İlçe Başkanı Tanıl Gürsoy ve yönetimi, MHP Cide İlçe Başkanı ve yönetimi, İYİ Parti Cide İlçe Başkan Mustafa Çetinkaya ve yönetimi, AK Parti Cide İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Arif Özdemir, Cide Belediyesi Meclis Üyeleri ve Cide STK temsilcileride katıldı.

İftar öncesi Kuran-ı Kerimin okunduğu iftar programının duası Cide Müftüsü Ahmet Kocakoç tarafından yapıldı.

Yayla Köyü Derneği Başkanı Hayrettin Samur yaptığı kısa konuşmasında, uzak yakın demeden gerçekleştirdikleri iftar programına katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Samur: “Öncelikle bu mübarek günde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.  Özellikle bizlerin görmek istediği resim budur. İktidar ve muhalefet tüm siyasi partilerimiz buradalar. Hep beraber ve iç içeyiz. Bu güzel tabloyu bize yaşattıkları için ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

İftar davetine icabet eden Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu ise yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi:

Mutlu: “Öncelikle bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. Gönlümden şudur, hizmette köy kasaba ayrımı bundan sonra tasarruf edilemez. Biz Cide Belediyesi olarak en ücra köşesine kadar Kaymakamlığımızla beraber el ele verip çalışacağız” diye konuştu.

Son olarak konuşan Cide Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan ise konuşmasında, “Ramazanlar barış, sevgi, dostluğun çoğalıp, kırgınlığın bittiği aylardır. Bunlarında en önemli buluşmaları iftar ve sahur sofralarıdır. Bu tür ortamları emek verip hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Şahsım olarak bende bu tür maneviyatı büyük ortamlara katılarak, dostluğa, barışa ve kardeşliğe katkıda bulunmaya çalışıyorum vede çok mutlu oluyorum.  İftar davetleri şimdiye kadar görev yaptığım her yerde vardı ama Cide’de bu daha bir başka ve yoğun katılımlı oluyor. Birde Cide halkının yardımseverliği  bir adım daha önde olduğu için bu ortamlar daha değerli oluyor. Bu organizasyonu hazırlayan Yayla Köyü Derneği ve halkına teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.


Yorum Yazın