• Yerel

Vakıflar'dan Kastamonu'da 1000 aileye Kavurma yardımı

Kastamonu Vakıflar bölge Müdürlüğü Kastamonu'^da 1000 aileye kavurma yardımı yaptı.
Vakıflar'dan Kastamonu'da 1000 aileye Kavurma yardımı
İrfan Salcı -

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar Vakıflar bölge Müdürlüğü olarak yapılan hizmetleri anlattı. Covid-19 pandemisininin ülkemizi etkilediğini ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak özellikle hayır hizmetlerinde herhangi bir aksamaya yer vermemek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Öğrenci burslarında ve muhtaç maaşlarında herhangi bir aksamanın olmadığını belirten Pınar, bunlarla birlikte İstanbul Eyüp imaretinden 1000 aileye de kavurma yardımı yapıldığını belirtti.

Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar'ın açıklaması şöyle;

"Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinden ülkemiz de etkilenmiştir. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak özellikle hayır hizmetlerimizde herhangi bir aksamaya yer vermemek için büyük bir gayret ve özveri gösterdik.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün tüm taşra teşkilatlarında olduğu gibi Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında da gıda yardımları, öğrenci bursları ve muhtaç maaşları hiç aksatılmadan zamanında vatandaşımıza ulaştırıldı. Hem Vakıf Haftası hem de Ramazan ayı olması sebebiyle, Eyüp İmaretimizden getirdiğimiz 1000 adet kavurmayı da Kastamonu ilimizde vatandaşlarımıza ikram ettik.

Onarım ve restorasyon çalışmalarımızda da Covid-19 sebebiyle kapanan şantiyemiz olmadı. 2020 yılı içinde devam eden tüm onarım çalışmalarımız devam etmektedir. Kastamonu için çok önemli bir yere sahip olan Benli Sultan Külliyesindeki çalışmalarımızda da son aşamaya geldiğimizi ve yaz bitmeden buradaki çalışmaların sona ereceğini sizin vasıtanızla müjdelemek isterim.

Değerli Basın Mensupları,

Anadolu’da tespit edilen en eski vakfiyenin tarihi olan 1048 yılından günümüze kadar kurulmuş olan vakıfların, vasiyet edilmiş olan hayır hizmetlerinin, inşa edilmiş olan vakıf abide eserlerinin sorumluluğunu üstlenen kurumumuzun düzenli olarak yılın 12 ayı gerçekleştirdiği gıda yardımları Covid-19 sürecinde de kesintiye uğramadan devam ettirilmiş olup bundan sonra da aynı gayret ve azimle vatandaşlarımızın kapılarına kadar ulaştırılmaya devam edilecektir.

Vakıflar Genel Müdürümüz Sayın Burhan Ersoy, hem yardım hizmetinin kesintiye uğramayacağını ifade eden hem de Ramazan ayını tebrik eden bir mektupla vatandaşlarımıza BİROLURUZBİZOLURUZ ruhunu ifade etmiştir.

Genel Müdürümüz Sayın Burhan Ersoy’un mektubunu sizlerle paylaşırken, Vakıf Medeniyetinin “Şefkat ve Merhamet” ruhunu ön plana çıkardığımız 2020 yılı Vakıf Haftası’nın hayırlar getirmesini diliyor, şefkat ve merhametin en güzel örneklerini sergileyen vakıf ecdadı saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum."

Yorum Yazın