TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Uzman Erbaş'ın, sözleşmesi ‘Pardon, seni yanlışlıkla almışız’ diyerek fesih edildi

Memurun hatası, nişanlı çifttin hayatını kararttı
Uzman Erbaş'ın, sözleşmesi ‘Pardon, seni yanlışlıkla almışız’ diyerek  fesih edildi
Müracaat ettiği uzman erbaş sınavlarını kazanarak Manisa’ya ataması yapılan Mehmet Yavuz'un sözleşmesi, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ‘pardon, seni yanlışlıkla almışız’ diyerek fesih edildi.
 
 Düğün hazırlığı eşiğindeki uzman erbaşın hayatı, 28 yaşını üç ay geçtiği gerekçesiyle sözleşmesi fesih edilmesinden ötürü karardı.  
Yozgat’ta ikamet eden ve Kastamonu’nun Cide ilçesinden tanıştığı Selma Bezgin ile nişanlanan Mehmet Yavuz, 31 Ekim 2017 tarihinde uzman erbaş alım sınavlarına müracaat etti. Başvurusu kabul edilen ve mülakatı da başarıyla tamamlayan Mehmet Yavuz’un 6 Kasım 2018 tarihinde Manisa 6. Eğitim Alay Komutanlığına ataması yapıldı. Bu zaman zarfından evlilik planları yapan ve düğün salonu dahi tutan Mehmet Yavuz’un hayatı memurun bir hatası yüzünden karardı. Göreve başladıktan 37 gün sonra Mehmet Yavuz’un sözleşmesi, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ‘pardon, biz seni yanlışlıkla almışız’ diyerek fesih edildi. Apar topar memleketi Yozgat’a dönen Mehmet Yavuz, büyük şok geçirerek bir süre kendisine gelemedi. İşsiz kalan ve ne yapacağını da şaşıran Mehmet Yavuz, ilk olarak düğün merasimini ertelemek zorunda kaldı. Olayın ardından aileler birbirine girdi ve şuanda nişanlılığı bitme noktasına kadar geldi. Yavuz, kendisinin bir hatasının olmadığını ve sadece güvenlik soruşturması için 10 ay beklediğini belirterek, tekrar üniformayı giymek istediğini söyledi.
 
“Manisa’ya atamam yapıldı ve 37 gün de görev yaptım”
 
6 Kasım 2018 tarihinde Manisa’da uzman erbaş olarak göreve başladığını söyleyen Mehmet Yavuz, “31 Ekim 2017 tarihinde internet üzerinden uzman erbaş alımlarına başvuru yaptım. Başvurum kabul oldu ve 22 Şubat 2018 tarihinde İzmir Bornova’da mülakata çağrıldım, bana tebliğ edildi. İzmir’de sınavlara girdim, mülakata katıldım, spor mülakatına girdim, yaş veya diğer konulurda hiçbir engele takılı kalmadan tüm sınavları ve mülakatları başarılı bir şekilde geçtim. 6 Kasım 2018 tarihinde Manisa 6. Eğitim Alay Komutanlığına atamam yapıldı ve bu tarihte birliğime giderek göreve başladım. 37 gün boyunca eğitimlerimiz oldu, görevimi layıkıyla yapmaktaydım” dedi.
 
“28 yaşını 3 ay geçmişin, yaş şartına uymuyor’ denilerek sözleşmem fesih edildi”
 
‘28 yaşını 3 ay geçmişin, yaş şartına uymuyor’ diyerek sözleşmesinin fesih edildiğini söyleyen Yavuz, “Daha sonra bana ‘28 yaşını 3 ay geçmişin, yaş şartına uymuyor’ diyerek sözleşmemin feshini verdik dediler. Sen gözden kaçmışsın, senin şartların uymuyor, seni yanlışlıkla almışlar diyerek sözleşmemi fesih ettiler. Ben şok oldum” diye konuştu.
 
“Ben, işime güvenerek evlilik planları yaptım, şimdi düğünümü yapamaz hale geldim”
 
İşine güvenerek evlilik planları yaptığını anlatan Yavuz, şöyle konuştu: “Ben, bu zaman zarfında bu işe güvenerek evlilik planları yaptım, düğün salonunu tuttum, düğün için gerekli ne varsa bütün masraflar yapıldı. Sözleşmemin feshinin ardından beni gönderdiler, ben bir süre kendime gelemedim. Bu durumu kaldıramadım”
 
“Memleketime dönünce çevremdekiler bana, FETÖ’cü yakıştırmasında bulundu”
 
Büyük mağduriyet yaşadığını ve tekrar üniformayı giymek istediğini belirten Yavuz, şunları kaydetti: “Jandarma Genel Komutanlığı alıp ta sonradan neden sözleşmemin feshini verdi. Ben 10 ay boyunca sadece güvenlik soruşturmasını bekledim. Ondan sonra atamam dahi yapıldı ama güvenlik soruşturmasına kadar bunlar belli değil miydi? Sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum ama ben bu muameleyi hak etmediğimi düşünüyorum. Mağduriyetimi nasıl gideririm bilmiyorum. Ben, memleketime geldim, memleketimde eşim dostum bana, sen uzman erbaştın, neden buralardasın, ne oldu diye sorduklarında ben cevap veremedim. Bende, yanlışlıkla almışlar, yaşım tutmuyor diye sözleşmemi fesih ettiler dediğimde öyle şey olmaz dediler. Yoksa sen FETÖ’cümüsün yakıştırmasında bulundular. Benim bildiğim devlet, verdiği hakkı asla geri almaz. Ben, işimi seviyorum, bana verdikleri üniformaya tekrar sahip olmak istiyorum. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesimi duyurmak istiyorum.”
Zor günler geçirdiğini ve aileler arasında da sorunlar yaşandığını ifade eden Yavuz, şöyle devam etti: “Ben, 37 günlük görev sürecim boyunca nişanlım vardı, evlilik planım oldu. Düğün yapamadık, ailelerle aralar kötü oldu. Sen düğün yapamıyorsun dediler, kendi ailemle aram kötü oldu. Zor günler geçiyorum. Ben mesleğime ve devletime güvendim, belli bir hayat planları yaptım ama şimdi mağdur oldum. Evlilik ile ilgili durumumu çözemiyorum, yuva kurmak istiyorum, işimi geri istiyorum”
 
“Gerçekten çok mağdur olduk”
 
Çok mağdur olduklarını vurgulayan Mehmet Yavuz’un nişanlısı Selma Bezgin ise, “Biz gerçekten çok mağdur olduk. Benim düğün planlarım vardı, düğün salonum tutuldu, organizasyonlar yapıldı. Hepsi bitti, aileler tanıştı. Hiçbir problem yoktu, biz nişanlımın mesleğine güvenerek bu işlere giriştik, bu yola çıktık. Benim sözlümün bir hatası yok, sadece yaşını geçirdiği gerekçesiyle sözleşmesi fesih edildi. Ben sözlümün her zaman arkasındayım. Sadece yaşı geçti diye atılması bizim için çok kötü oldu. Benim akraba çevremden bu çocuk FETÖ’cüdür, yoksa başka türlü atılmaz, devlette verilen hak geri alınmaz, bir dünya söylentiler oldu” dedi.
 
“13 Ağustos 2018’te düğünüm vardı, düğünüm ertelendi”
13 Ağustos 2018 tarihinde düğününün olduğunu fakat nişanlısının sözleşmesinin fesih edilmesi üzerine düğününü ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Selma Bezgin, “Geçtiğimiz yıl benim düğünüm vardı ama şuanda ertelemek zorunda kaldık. Aileler şuanda yüzük atma noktasına kadar geldi. Hem bizler için hem de aileler için çok kötü oldu. Ben buradan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Allah razı olsun, biz Cumhurbaşkanımız sayesinde kapalı bir şekilde okullarda okuyabildik. Cumhurbaşkanımız sayesinde birçok hakkı elde edebildik. Onun sayesinde birçok haktan yararlanabildik. Nasıl emekleri olduğunu da yakından biliyorum. Ben, Cumhurbaşkanımızın bizi asla mağdur etmeyeceğine inanıyorum. Yetkililere buradan seslenmek istiyorum, bizlere yardım edin Allah rızası için” diye konuştu.
 
Öte yandan Mehmet Yavuz, sözleşmesinin fesih edilmesi nedeniyle dava açtığını ve mahkemenin de halen devam ettiğini kaydetti.