• Yerel

Topyekün tepki!

Emek hırsızı hakeme tepkiler giderek büyüyor, Kastamonu ‘GMG Kastamonuspor’ için tek ses yükseltmeye başladı…
Topyekün tepki!
İrfan Salcı -

Milletvekili Metin Çelik: “Tek isteğimiz hakkımızın yenmemesidir. Kulübümüzün yanında olmayı, destek vermeyi sürdüreceğiz.

 Milletvekili Hasan Baltacı: "Kulübümüzün hak arama noktasındaki her türlü girişimlerine sonuna kadar destek olacağım"

 Genel Sekreter Zafer Karahasan: “Hem Türk futboluna hem GMG Kastamonuspor’a çok yazık oluyor, sahada dökülen tere yazık oluyor, spora yazık oluyor…

 

GMG Kastamonuspor’un özellikle ligin son haftalarında maruz kaldığı, Ankara Demirspor karşılaşmasında ise doruk noktasına ulaşan hakem faciasına şehrin dinamiklerinden tepki açıklamaları geldi. Karşılaşmayı Gazi Stadyumu’ndan takip eden üç isim; Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan seslerini GMG Kastamonuspor için yükselttiler.

METİN ÇELİK: “TEK İSTEĞİMİZ HAKKIMIZIN YENMEMESİDİR”

AK PARTİ Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, hafta sonunda Kastamonu Gazi Stadyumu'nda oynanan GMG Kastamonuspor-Ankara Demirspor karşılaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karşılaşmayı Gazi Stadyumu'nda takip eden ve Kırmızı Siyahlılar'a desteğini ortaya koyan Milletvekili Metin Çelik, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Maçın hakemi tarafından nizami gollerimizin verilmediğini, maçın son anlarında net penaltımızın çalınmadığını hep birlikte gördük ve yaşadık. Açıkçası galibiyete çok inanılmıştı ve sonuca çok da üzüldük. Bu kulüplerin, yarışın içinde kalabilmeleri adına bir sürü emekler veriliyor. Açıkçası TFF ve hakemler de daha dikkatli olmalılar. Zaman zaman bu tür sıkıntıları diğer liglerde de görüyoruz. Kulübümüzün konu ile ilgili gerekli girişimlerde bulunacağını biliyoruz ve bizler de kulübümüzün yanında olmayı sürdüreceğiz. Bizim tek isteğimiz hakkımızın yenmemesidir, bunu istiyoruz.”

HASAN BALTACI: KARA BİR LEKE OLARAK YERİNİ ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ise, hafta sonu oynanan GMG Kastamonuspor-Ankara Demirspor maçındaki üzücü tablonun Türk futbol tarihinde kara bir leke olarak yerini aldığını söyledi. Bir şehrin kaderi, geleceği, umutları ve hayalleriyle oynamanın bu kadar kolay olmaması gerektiğini ifade eden Milletvekili Hasan Baltacı: “Kastamonu’nun en büyük marka değeri olan GMG Kastamonuspor’un düşürüldüğü bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Gözümüzün gördüğü kulağımızın duyduğu olaylara hep birlikte şahit olduk. Kulübümüzün hak arama noktasındaki her türlü girişimlerine de sonuna kadar destek olacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi. Sezon başından itibaren türlü zorluklara göğüs gererek GMG Kastamonuspor’un bu konumuna ulaştığını da söyleyen Milletvekili Baltacı: “Çok büyük emekler ve mesai harcanarak bu noktaya gelindi. Böylesine kritik bir mücadelede bu tür haksızlıklara maruz kalmak herkesi üzüyor. Bizler gibi diğer kulüpler de bu yarışın içerisinde. Bize ayrıcalık gösterilsin gibi bir talep içerisinde değiliz ancak adil bir yönetim izlemek hepimizin hakkı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ZAFER KARAHASAN: “GMG KASTAMONUSPOR ÜZERİNDE BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR”

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan’da, GMG Kastamonuspor-Ankara Demirspor karşılaşmasını tribünden takip edenlerden…

Karahasan’da tepkisini dillendirdi ve şunları söyledi: “Bilindiği gibi Kastamonuspor’umuz bu sezon 1. Lige çıkma mücadelesi veriyor. Şu an 3. sırada yer alıyor. Hafta sonunda maçı hep birlikte izledik, gördük. Amacımız bu maçı kazanıp, üzerimizdeki takımlarla puan farkını kapatmak ya da en azından aradaki mesafenin açılmamasını sağlamaktı. Ancak bu maçta bir hakem katliamı yapıldı, hep birlikte izledik. Aslında bu tip konulara girmeyi pek seven biri değilim; çünkü maç sahada oynanır ve sahada kazanılır ama hakikaten GMG Kastamonuspor üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bandırmaspor’u şampiyon yapmak için bir tezgâh kurulmuş gibi geldi bize. Bunun iyi incelenip, araştırılması, en azından bundan sonraki maçlarda bu tip olaylara meydan verilmemesi gerekmektedir. Maçı berabere bitirmeye çalışan bir hakem vardı. Ankara Demirspor’da kendi boyutundan şikayetçi olabilirler. Ama verilmeyen 3 tane gol, 90 dakikanın neredeyse yarısından fazlası oynamayan –ölü zaman dediğimiz- zaman ve bütün bunların sonucunda sadece 5 dakikalık bir uzatma… Dolayısıyla bundan sonraki maçlarda takımımıza iyi bir futbol temenni ediyorum. Takımımızın oynayarak kazanmasını istiyorduk ama biz burada bir tiyatro seyrettik. Dolayısıyla bu tedbirlerin alınması lazım. Hem Türk futboluna hem GMG Kastamonuspor’a çok yazık oluyor, sahada dökülen tere yazık oluyor, spora yazık oluyor… Bunun için, bu konuda federasyonun mutlaka gereken tedbirleri alıp, gözlemci vasıtasıyla bu hakemleri daha dikkatli kontrol etmesi gerekmektedir.”

Yorum Yazın