• Yerel

Sağlıkçılar yeni bakandan taleplerini sıraladı

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 64. Hükumet’in Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yeni görevinin hayırlısı olmasını diledi. Özdemir, yeni bakana iletmek üzere sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini açıkladı.
Sağlıkçılar yeni bakandan taleplerini sıraladı
İHA - Sağlık çalışanlarının insanları yaşatmak için savaş verirken bir yandan da hayatlarını tehdit eden yüzlerce riske karşı mücadele ettiklerini belirten Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, “Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko-sosyal tabanlı riskler nedeniyle sağlık; en tehlikeli işler kategorisinde yer alıyor. Üstüne her geçen gün artan şiddet belasının da mağdurları olmaya devam ediyoruz.

Terörün sağlık çalışanları ve kurumlarını vahşice hedef aldığı günler yaşıyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden hem devletimizin, hem de mesleğimizin onuruna sahip çıkarak görevimizi yerine getiriyoruz” dedi. Özdemir, 64. Hükumet’in Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na iletmek üzere sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini de açıkladı.

İŞTE TALEPLER
Sağlık çalışanlarının zor koşullar altında görev yapmasına rağmen haklı talep ve sorunlarının tamamının yerine getirilmediğini kaydeden Özdemir, yeni Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan taleplerini şöyle sıraladı:

“Kamu görevlilerinin hemen hemen bütününde maaş ve ücretlerin azımsanmayacak tutarını oluşturan ek ödemenin, emekli maaşının hesaplanmasında dikkate alınacağının Hükumet Programı’nda belirtilmesi uygun olacaktır.

Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldığımız yıpranma payı olarak tabir edilen fiili hizmet zammının hızlanarak bir an önce uygulamaya konulmalı. 375 Sayılı KHK’deki sabit ek ödeme oranları, hizmet kolumuzdaki tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için 20 puan artırılmalıdır.

Diğer kamu kurumlarında ek ödemeler gelir vergisine tabi olmazken, Sağlık Bakanlığı’nda döner sermaye bütçesinden verildiği gerekçesiyle gelir vergisi matrahına tabi tutulması sağlık çalışanlarında mağduriyete neden olmaktadır. Tüm hastanelere ve bağlı kurumlara 100 bin hemşire alımı yapılmalı. Adaletli bir performans sistemi getirilmeli. Taşeron, vekil ve kadrosuz aile sağlığı elamanları yerine kadrolu isdihdam yapılmalıdır. 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personeli kadroya geçirilmelidir. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalışanlara sosyal hizmet tazminatı verilmelidir. Merkez teşkilatı çalışanlarına döner sermaye verilmelidir.”

Adli tıp krumu çalışanlarının ek ödeme tavan katsayılarının artırılması gerektiğini ifade eden Özdemir, şöyle devam etti: “Türkiye Hudut Ve Sahiller Genel Müdürlüğü personeline en yüksek devlet memuru maaşının yüzde 15’i oranında ilave özel hizmet tazminatı ödenmelidir. Hekimlerin mecburi hizmet süreleri kısaltılmalıdır. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ek göstergeleri 600 puan artırılmalı ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlara da ek gösterge verilmelidir. Askeri sağlık tesislerinde çalışanlara sağlık hizmeti tazminatı verilmelidir.

Uzman hemşire ve uzman ebelerin ücretleri artırılmalıdır. Kamu Hastane Birlikleri’ndeki tabip dışı sözleşmeli yöneticilere sabit ek ödeme verilmelidir. Üniversite ve adli tıp kurumundaki hekimlere garanti gelir verilmelidir. Gece nöbeti ücretleri yüzde 20 artırımlı ödenmelidir. Sağlık çalışanlarına ücretsiz kreş hizmeti verilmelidir. Riskli birimlerin kapsamının genişletilmeli ve komisyonlarda görevli çalışanlara ek puan verilmelidir. Tıp Bayramı ve Sosyal Hizmetler Günü’nde hizmet kolumuzdaki tüm çalışanlara ikramiye verilmelidir. sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın sağlık giderleri, 6 ay Süre ile SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayan kişi tarafından ödenmelidir.”
Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı