TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Osmanlı Padişahı 4.Murat'ın kızının kabrinin bulunduğu türbe ziyaretçi akınına uğruyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde peygamber efendimiz Hazreti Muhammed SAV'ın soyundan geldiği rivayet edilen Seyyit Şeyh Mahmut Herta-i Hazretleri’nin türbesi bölge halkı tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.
Osmanlı Padişahı 4.Murat'ın kızının kabrinin bulunduğu türbe ziyaretçi akınına uğruyor
Mehmet Yasin Aslan - Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Şeyh Mahmut'un gelini olan Osmanlı padişahı 4.Murat'ın kızı Zeliha Sultan’ın kızının kabrinin de bulunduğu türbeyi ziyaret ederek dua etti.

İlmi Bilgisiyle Etkilediği Sultan 4.Murat’ın Kızıyla Evlendi
Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karpuzlu (Herta) Mahallesi’nde bulunan Seyyit Şeyh Mahmut Herta-i Hazretleri’nin türbesi bölgede büyük rağbet görüyor. 17. asırda yaşadığı ve Hazreti Muhammed SAV’ın soyundan geldiği rivayet edilen, dönemin önemli ilim ve bilginleri arasında yer alan şeyhin türbesinde aynı zamanda gelini olan Osmanlı padişahı 4.Murat’ın kızı Zeliha Sultan’ın kabri ve dönemin alim ve din adamlarının de mezarları yer alıyor.

Ailenin ilmi bilgisinden çok etkilenen Sultan 4.Murat, Osmanlı hanedan ailesinde alışılmışın dışına çıkarak kızını Seyyit Şeyh Mustafa Herta-i Hazretleri ile evlendirdi.

Başkan Beyoğlu Türbeyi Ziyaret Etti, Mahalle Halkına Misafir Oldu
Şeyh Mustafa’nın padişahın davetiyle gidip uzun yıllar ilmi eğitim verdiği İstanbul’da, eşi Zeliha Sultan’ın kabri ise Kulp’un bu köyünde bulunuyor.

Bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği ilçede Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir ile birlikte türbeyi ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu dua edip vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra mahalle sakinlerinin daveti üzerine yemek davetine icabet eden Başkan Beyoğlu, halkın sorun ve taleplerini dinledikten sonra mahalleden ayrıldı.
Yorum Yazın